Tix.no

Event info

Flora Eallin er et helt nytt bestillingsverk komponert av Tromsø-duoen Leagus, for Nordnorsk Jazzensemble. Med dette er det duket for en konsert der særpreget og mangfoldet innenfor jazz og beslektet musikk får skinne. Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen.

Sammen med et knippe av landsdelens fremste utøvere får vi ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker. Flora Eallin er en grønn vitamin-smoothie, en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose. En tematikk som får sitt helt spesielle uttrykk gjennom ensemblets egenartede musikere og instrumentering.

Leagus besta°r av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et innovativt, samisk nymusikk-/impro-band. Bandet har med sine to utgivelser Lea A´igi (2016), og Naimaka (2019) høstet utelukkende stra°lende kritikker. Nordnorsk Jazzensembles ha°ndplukkede musikere representerer hver sin unike stemme, og er erfarne musikere pa° høyt niva° innenfor flere sjangre.

I tillegg til det musikalske innholdet sta°r lys- og videodesigneren Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals i Flora Eallin. Sandnes og Leagus har i en a°rrekke samarbeidet og gjort seg bemerket med sine særs visuelle konserter.

Konserten er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Musikk i Nordland. Prosjektet er støttet av Kulturra°det.

Besetning:

Frode Larsen, vokal Elina Waage Mikalsen, vokal

Herborg Rundberg, piano

Kristian Svalestad Olstad, gitar

Fred Glesnes, sax

Sondre Kleven, sax Ola Asdahl Rokkones, sax

Marianne Halmrast, bass Arnfinn Bergrabb, trommer Christer Jørgensen, trommer

Torbjørn Thrane Sandnes, lysdesign

Thor-Ivar Lund, lyddesign