Tix.no

  • Feb 15th 19:00
Ticket price:kr 250
Event info

Fra gjengen bak suksess-oppsetningen om Rui-jentene kommer nå en historie om krigsseilerne. Teater Fabel inviterer til urpremiere på forestillingen «... og etterpå ble alt stille ... – fra førstereisgutt til krigsseiler.»

Norske sjøfolk gjorde en uvurderlig innsats under 2. verdenskrig. Allikevel er behandlingen av de norske krigsseilerne en skamplett i etterkrigshistorien.
Skuespillerne Jan Ø. Wiig og Inger Merethe Johnsen tar publikum med på en spennende og dramatisk reise, hvor vi følger en ung gutts opplevelser igjennom 2. verdenskrig. Hvor var han i disse årene? Hvordan var sjømannslivet for en gutt på 15 år? Livet i fangenskap? Hva med livet etterpå? Her finnes det både dramatikk, spenning og vemod, men også gode og lystige minner.

Medvirkende:
Inger Merethe Johnsen og Jan Ø. Wiig
Regi: Sylvia Salvesen

«Faren min, Jan Herbert Olsen, ble født i Skien 12. august 1923. Han var en stolt sjømann som tok skipperutdannelse, og seilte som overstyrmann i mange år.
Hva former en 15-årig gutt som drar ut i 1938 og ikke kommer hjem før i desember 1945?
I denne forestillingen har jeg forsøkt å finne ut av det som skjedde med min far, og litt etter litt har jeg klart å avdekke stadig mer av hans historie. En historie som handler om så mye mer – og så mange flere. Den angår oss alle …»
Inger Merethe


Billettpriser:
Ordinær: 250