Tix.no

Event info

Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasireiser – i sin egen stue!

Opprinnelsen til forestillingen er slik: I nabohuset til Bjørg Vik i Furustadvegen i Porsgrunn bodde det et elskelig par; en pianolærer og en apoteker, Oddlaug og Sverre Winther Pedersen. En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han at - Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

Til det nystartede Intimteatret, skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser - i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen. Grenland Friteater karakteriserer stykket som en vemodig komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

Stykket hadde Telemarkspremiere i 2016, og ble spilt for utsolgte hus under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival til stor glede for både anmeldere og publikum. Etter premieren har forestillingen vært på turne i Telemark og på utvalgte spillesteder på østlandet. I mars 2019 legger teatret ut på tur for tredje gang.


Medvirkende:
Manus: Bjørg Vik
Regi: Geddy Aniksdal
Oskar Tellmann: Lars Vik
Edith Tellmann: Anne-Sophie Erichsen
Viviann Sunde: Lena Barth Aarstad
Kristoffer Karlsen: Joakim Dan Jørgensen
Kostymer: Guro Dale
Scenografi: Maria Løkken
Teknikk: Agnar Ribe Produsent: Hans Petter Eliassen