Tix.no

Event info

Riksteatret

Forestillingen «LIV» er tett møte med Liv Ullmann, der hun som en ekte historieforteller bretter ut sitt eventyrlige liv i en åpenhjertig samtale med teatersjef Tom Remlov.

-Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner. Hele verden har vært hennes scene. Alltid på reise. Alltid på vei til nye oppgaver. Alltid nysgjerrig på nye muligheter og uventede utfordringer som venter ved neste korsvei, forteller forestillingens regissør Bentein Baardson. – Vi vil vise Livs utrolige livsforløp og gi deg et innblikk i hvordan hun har levet livet, både som «Liv» og som «Liv Ullmann». Som menneske, skuespiller, regissør og menneskerettsaktivist. Forestillingen har vi valgt å lage som en teatersamtale mellom to kloke mennesker, som begge har vært opptatt av å bruke livet sitt til beste for flere enn dem selv, fortsetter han.

-Å reise rundt i Norge og møte publikum på hjemmebane er en av de tingene jeg har drømt om å gjøre igjen helt siden jeg spilte i «Et dukkehjem» på min første turné med Riksteatret. Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann (80).

Pressen mener:

«Eventyrlige Liv. Det er bare knitringen fra bålet som mangler når Liv Ullmann som en ekte historieforteller bretter ut sitt eventyrlige liv (…) Dette er med andre ord ikke «teater» i vanlig forstand, snarere en historietime om – og med – en særdeles smart, sårbar, morsom og ikke minst svært skarp og dyktig kunstner. (…) Og som nettopp det, en spennende historietime, fungerer denne settingen veldig bra.»

VG (terningkast 5)

«En stor kunstner ser tilbake på hele sitt liv og hele sin karriere (…) vittig og alltid sjarmerende»

Dagbladet (terningkast 5)

«Et fascinerende og gripende menneskelig portrett (…) Styrken ved «LIV» er at hun gjennomgående avslører sider ved seg selv som vil være ukjente for mange, men likevel oppleves som allmenne»

Dagsavisen (terningkast 5)

«En utmerket historieforteller (…) Hvis en trodde før kvelden startet at Liv Ullmann vet en jo det meste om, må en bare revidere den oppfatningen.»

Tønsberg blad (terningkast 5)

På scenen
Tom Remlov og Liv Ullmann

Team
Regissør: Bentein Baardson, Konseptutvikler og regiassistent: Einar Bjørge, Scenograf: Nora Furuholmen, Lysdesigner: Øyvind Wangensteen og Videodesigner: Anders Åhslund

Forestillingslengde: opptil 2 t (ingen pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 28. september 2019
Turnépremiere: Nøtterøy 1. oktober 2019

Riksteatret i samarbeid med Nationaltheatret / Spilles på Nationaltheatret våren 2020.

Riksteatrets omtale: https://www.riksteatret.no/liv

Foto (over): Morten Krogvold
Foto (under): Erik Berg