Tix.no

Event info

Den russiske nasjonalballetten fra Moskva gjester igjen Ibsenhuset med balletten over alle balletter: «Svanesjøen».
En eventyrlig handling, vakre kostymer, forførende musikk og dans, levert av dyktige ballettdansere fra Russland. Dette er Svanesjøen slik vi elsker den.


Med musikken til Svanesjøen, begeistret Tsjajkovskij i 1877 både datidens ballett-publikum og de klassiske musikkelskerne. I russisk ballett, og fremfor alt, i Svanesjøen blir musikk og dans i fellesskap til et språk; et språk som alle umiddelbart forstår. Dette er nok mye av grunnen til at vi i dag, 144 år etter, fortsatt elsker denne klassikeren.

Den russiske nasjonalballett fra Moskva har solister fra, blant andre, Moskva Bolsjoj-ballet, og har hatt stor internasjonal suksess. Med over 30 dansere på scenen, vil du oppleve en vakker oppsetning av Svanesjøen, slik den opprinnelig var tenkt - en oppsetning som har sikret ballettens popularitet  i over 140 år etter premieren i Moskva.

Bak kompaniet står tidligere Bolsjoj-danser Sergei Radchenko sammen med Elena Radchenko - også hun en solist fra Bolsjoj og fra Kirov, der Svanesjøen opprinnelig oppsto.

Billettpriser:

Ordinær: 670
Barn: 570