Tix.no

Event info

Kilden Teater presenterer: Kirsebærhaven av Anton Tsjekhov

Nå har du muligheten til å oppleve en av teaterhistoriens virkelig store klassikere i Kilden. Kirsebærhaven ble skrevet av den russiske dramatikeren Anton Tsjekhov i 1904, kort tid før hans død. Historien handler om en verden der ingenting er som det en gang var, og om hvordan mennesker møter disse endringene.

Hvordan håndterer mennesker makt som forskyves, tap av posisjon, omveltninger – og en kirsebærhage som hugges ned for å gi plass til den nye tiden? Denne klassikeren har et stort ensemble med 12 skuespillere, og i Kildens versjon er det den internasjonalt anerkjente regissøren Laurent Chétouane som står for iscenesettelsen.

Godseierenken Ljubóv Ranevskaja vender tilbake til hjemlandet Russland etter mange år i Paris. Hun blir konfrontert med den harde virkeligheten: Familiegodset er belånt til pipa og hennes aristokratiske familie eier ikke nåla i veggen. Godset, og den vakre og velkjente kirsebærhagen som omgir det, står i fare for å bli solgt på tvangsauksjon.

Ljubóv og broren hennes Gajev håper at alt skal løse seg på magisk vis, og at de skal kunne beholde godset og kirsebærhagen. En mulighet åpner seg, nemlig å gjøre som den tidligere slavesønnen, og nå nyrike handelsmann Lopákhin foreslår: hugge ned hagen og gjøre områdene om til utleietomter for sommerhus. Men Ljubóv står imot. Hun er kompromissløs, sta og nekter å selge sin sjel. Konsekvensene blir store. Hele adelsfamilien må til slutt reise fra godset, til det brutale synet av kirsebærhagen som hugges ned.

Oversatt av Kjell Helgheim. Teksten er bearbeidet av Endre Sannes Hadland.

Vi gjør oppmerksom på at det benyttes scenerøyk og røykes vanndamp-sigarer i forestillingen.