Tix.no

Forestillingsinfo

Oslo Jazzfestival feirer i år sitt 35-årsjubileum og årets åpningskonsert er med Oslo Jazzensemble & Ola Kvernberg. 

Oslo jazzfestival åpner med musikk i stort format, signert en av våre fremste komponister, Ola Kvernberg. Til møtet med Oslo jazzensemble, tar nemlig Kvernberg ikke bare med seg felene, men også helt nyskrevet musikk, i tillegg til nyslipte arrangementer av egne, prisbelønte perler.   

Godordene hagler rundt Ola Kvernberg for tiden, med fantastiske anmeldelser for utgivelsen "Steamdome II: The Hypogean". Fra før har han både Spellemann og Amanda, og nylig dro fiolinisten fra Fræna også hjem den svenske Guldbaggen for musikken til dokumentaren «Only The Devil Lives Without Hope». I det hele tatt har Ola Kvernberg stadig tatt nye seire, og kokt stadig nye brygg, i musikkarrieren siden Oslo-publikummet møtte ham for første gang på Djangofestivalen tilbake i 2000. Han har komponert musikk for film og scene, og har opptrådt i utallige konstellasjoner og formater. Men én ting gjenstår på to do-lista; å skrive for stort jazzorkester.  

Sommeren 2021 skal det altså skje; Ola Kvernberg begår originalskrevne komposisjoner for Oslo jazzensemble, og det hele får premiere på Oslo jazzfestival. Ved siden av ny musikk, får festivalpublikummet også høre nye tapninger fra Kvernbergs tidligere utgivelser Liar Bird og Mechanical Fair, arrangert av Oslo jazzensembles egen Martin Myhre Olsen. 

Oslo jazzensemble er Oslo og Østlandets eget store jazzorkester. Ensemblet teller femten medlemmer og framfører ny, norsk musikk i samarbeid med festivaler, komponister og solister inn- og utland. 2021 blir andre året på rad hvor Oslo jazzensemble åpner Oslo jazzfestival. Festivalproduksjonene tas med ut på turné i etterkant av festivalen, og møter et stort og bredt publikum også utenfor hovedstaden.

---

Makskapasitet for denne konserten er 100 personer. Sentralen tar smittevern på det høyeste alvor, og stiller med alle forholdsregler. Ved å kjøpe billett(er) samtykker du til at din kontaktinformasjon lagres i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil ikke deles med unntak av en eventuell smittesporing.

Obs! Salen er delt inn i 2(3) seksjoner av hensyn til smittevern; enkelt-seter, par-seter og tre-seter. Dersom du velger par/tre-seter til deg og ditt følge, fordrer det at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon som utelukker krav om 1 meter avstand mellom dere.

Ledsagerbillett er gratis. Mulighet for ledsagerbillett kommer ved kjøp av handikapbillett. Godkjent ledsagerbevis må fremvises ved konsert. Ta kontakt med post@sentralen dersom du har spørsmål vedrørende billettkjøpet.

Velkommen!