Tix.no

Forestillingsinfo

Ola Kvernberg og all-star norsk jazzlag med postpandemisk musikkterapi.

Fiolinist Ola Kvernberg i front – et stort norsk jazz-stjernelag rundt ham. Et kritikerrost album, et knippe låter du vil elske og sju mann på scenen. Med den kritikerroste skiva «Steamdome II: The Hypogean» som går sin seiersgang blant anmeldere dette året i bunn, er nok dette høstens store progressive, perkusive og suggererende live-høydepunkt hos oss.

Hvem andre ville klart å mikse inn elementer fra Gustav Mahler, Fela Kuti, John Williams, Kraftwerk, Billie Eilish, Luke Vibert, Kraftwerk, Caetano Veloso, yMusic, Squarepusher, Lindstrøm og EDM i et utvidet jazz-begrep? Ikke så mange, nei. Men så er da heller ikke Ola Kvernberg en kar som følger konvensjoner. Det kan høres ut som at han får et realt kreativt kick av å elegant manøvrere seg og bandet forbi og rundt sjangerskiller.

Resultatet?

Det rocker.

Hardt.

Vi våger påstanden: har du i det hele tatt et lite fnugg av rytmisk sans, liker sterke melodier og nikker litt med hodet når beat-en går er dette høstkonserten for deg. Hvis du, som oss, elsket det første Steamdome-albumet og påfølgende konserter, gleder du deg nok vilt.

Som en av Norges mest allsidige musikere og komponister var det møtet med klubbmusikken som skulle tenne gnisten Ola trengte for å starte toget Steamdome i 2017. Med flere av Norges mest toneangivende musikere ombord begynte ballen å rulle for alvor. Albumet utviklet seg raskt til bandet Steamdome, og et av de mest oppsiktsvekkende kommersielle gjennombruddene for en norsk jazzmusiker var et faktum. Fire år og mange konserter senere er fasiten klar: dette er ett av landets beste live-band, uansett sjanger.

Steamdome består i dag av Ola Kvernberg, medprodusent og trommis/perkusjonist Erik Nylander (Monoswezi, Liarbird, Mechanical Fair), trommis Olaf Olsen (Bigbang, Needlepoint) perkusjonist Martin Windstad (Kurt Nilsen, Todd Terje), bassist og gitarist Nikolai Hængsle (Band of Gold, Bigbang, Møster), Øyvind Blomstrøm (Orions Belte, Odd Nordstoga) og Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert.).

Leter du etter motsatsen til hjemmekontor og endeløse Teams-møter? Vi tror Steamdome er det du trenger nå.