Tix.no

Forestillingsinfo

Du blir hensatt til fortellertradisjonene fra Tusen og én natt når Christian Stejskal tar deg med på sin fascinerende vandring som til slutt ender i Kairo og hans møte med søppelfolket; Zabaleenerne.

Zabaleenerne var spesielt i internasjonale medias søkelys i 2009 da den Egyptiske regjeringen tok den kontroversielle avgjørelsen om å slakte Zabaleenernes 350.000 griser, hele deres livsinntekt under utbrytelsen av den internasjonale svineinfluensaen.

Hør om en manns reise 7.000 km til fots fra hans fødeby Wien til Kairo’s Garbage City, hans liv blant Zabaleenerne – byens kristne søppelarbeidere, gjennom Egypts 2011 revulosjon og de påfølgende årene i politisk og regional kaos og turbulens.

Han forteller om dobbeltlivet mellom sitt hjem blant søppelarbeiderne og sitt arbeide som fiolinist i orkesteret ved Operaen i Kairo.

Ved bruk av fortellinger, fotografier, video-vignetter, arabisk musikk og koptiske sanger spilt på fiolin, tar Christian Stejskal publikum med på en reise gjennom livet til syv forskjellige menneske-skjebner i Kairos søppelområder – deres gleder og personlige prøvelser, tragedier og livets små triumfer. 

«Christian Stejskal tok publikum med inn i bakgården til zabaleenerne gjennom sin spennende fortelling, såre sang, særegne fotografier og vakre fiolintoner. Han formidlet sitt budskap både ærlig og personlig. Ingen vil glemme dette folket etter å ha sett og hørt Stejskals forestilling. Et arrangement som passer godt for ungdom og voksne.»

-Vivi-Ann Svensen Rotmo, bibliotekar, Levanger bibliotek-