Tix.no

  • 04. feb - kl. 19.00
Billettpris:kr 0 - 420
Forestillingsinfo

En av landsdelens mest aktuelle og nyskapende musikere har skrevet bestillingsverket Mun Dajan Mii/Jeg snakker oss til Nordlysfestivalen. Bli med å møt Jakop Janssønns vegg av lyd og lys når vi skal møtes igjen i Storsalen på Kulturhuset.

Ved hjelp av virkemidler som film, poesi, dans og musikk har komponist og musiker Jakop Janssønn fått frie tøyler når han skulle lage et verk til Nordlysfestivalen 2022. Fredag 4. februar kan du oppleve den storslåtte urfremføringen av Mun dajan mii/Jeg snakker Oss som ikke holder tilbake på noe.

Når pandemien traff Norge og Nord-Norge med alle sine restriksjoner kom vår sårbarhet som mennesker til syne på helt nye måter. Fanget av vår nye hverdag ble vi alle litt usikre, litt utrygge og uten kontroll. Avskåret inne og alene fremhevet tiden en tomhet som ga grunnlag for refleksjon over hvor isolerte vi faktisk lever, også før pandemien traff oss.

Inne i våre egne digitale virkeligheter har vi distansert oss fra livet utenfor skjermene og utenfor de fire veggene rundt oss. Karantene, risikobestemmelsene, én meters avstand, masker og smittevern gjorde dette enda tydeligere for oss.

Mun dajan mii/Jeg snakker Oss tar for seg spørsmålet, hvis vi er frakoblet fra naturen, er vi ikke også frakoblet oss selv og hverandre som mennesker? Verket lar naturen spille hovedrollen og retter fokuset mot avstanden, lengselen og sårbarheten vi mennesker opplevde i våre liv og som overveldet oss når pandemien kom.

Besetning
Jakop Janssønn - komponist, slagverk og bandleder
Niko Valkeapää - poesi, sang og joik
Mathilde Cayers - dans
Ànna Katri Helander - koreografi
Ken Are Bongo - film
Kristian Olstad - gitarer og elektronikk
Herborg Rundberg - piano
Vokal Nord - 8-persons kor
Strykere fra Arktisk Filharmoni
Torbjørn Thrane Sandnes - Lys/visuals
Håkon Elias Pettersen - Lyd

Verket, som egentlig var satt opp til Nordlysfestivalen 2021, er støttet av Samfunnsløftet og er i samarbeid med Tromsø Jazzklubb