Tix.no

  • Fra 04. februar
  • Til 01. april
  • 28 datoer
Billettpris:kr 150 - 500
Forestillingsinfo

Kilden Teater presenterer:  Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten av Rune Belsvik

Bygger fritt på Siv Ringdals bok På høye hæler i Amerika

Drømmen om eventyr, økonomisk selvstendighet og større muligheter fører Inger ut på reise med Stavangerfjord fra Silokaia til Junaiten. Over there introduseres hun for forbrukersamfunnets goder; Coca-cola, shower, the movies, barberhøvel, makeup, dancing og nylonstrømper. I the land of the free oppdager hun seg selv som kvinne på ny, men friheten begrenses av dragningen mellom Ingers konservative bakgrunn på Sørlandet og de amerikanske frie tanker. Hvem er hun i møte med ny kultur og ny selvstendighet? Hva etterlot hun seg på Lista, og fant hun det hun lette etter - så langt Heimanifrå?

Forestillingen tar for seg Agderkvinnenes utvandring til Amerika på 50 og 60-tallet. De reiste for lønnet arbeid og eventyr – og returnerte som moderne kvinner med nytt syn på kropp, religion og livsutfoldelse.

 Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten av Rune Belsvik er storslått musikkteater om kjærlighet, drømmer og møtet med en ny verden. Slagere fra 50- og 60-tallet setter den musikalske rammen for forestillingen, som fremføres av skuespillerne, band på scenen og country-legenden Bjøro Håland. 

Endelig kommer den anerkjente regissøren Runar Hodne hjem til Kristiansand for å arbeide med denne lokalhistoriske forestillingen som har sin urpremiere i Kilden. Med seg har han et sterkt kunstnerisk lag. 

 Stykket er skrevet med støtte fra Dramatikkens Hus.