Tix.no

Forestillingsinfo

Martin Hatlo, bassbaryton

Lina Johnson, sopran

Markus Kvits, klave

Den norske bassbarytonen Martin Hatlo ble i 2016 uteksaminert fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København. Sesongen (17/18) var han å se ved Den Norske Opera & Ballett, hvor han gjorde roller i Tosca (Puccini), Barberen i Sevilla (Rossini), Heimferd (Irgens- Jensen), La Traviata (Verdi) og Don Giovanni (Mozart). Han er en etterspurt konsert- og oratoriesanger og er jevnlig solist i verker som Juleoratoriet og Johannespassjonen av Bach og Händels Messias, men også Rossinis Petite Messe Solennelle og Bethoveens 9. Symfoni. Høsten 2015 mottok han 2. pris i Copenhagen International Lied Duo Competition sammen med pianist Kristoffer Hyldig. I inneværende sesong gjør han roller i Il Tabarro, Gianni Schicchi og Billy Budd ved Nasjonaloperaen.

Den lyriske koloratursopranen Lina Johnson har gjort seg bemerket i inn- og utland med roller som Gilda i Rigoletto, Sophie i Rosenkavaleren, Adina i Elskovsdrikken og Amina i La Sonnambula. Hun debuterte som operasanger i 2011 ved Det Kongelige Teater i København, og ved DNO&B i 2012. Ved Nasjonaloperaen har hun blant annet sunget Rosina i Barberen i Sevilla, Vespetta i Pimpinone, The Wife i Elysium (verdenspremiere) og Nattens dronning i Tryllefløyten. Hun har gjort operaroller ved Teatro Verdi di Trieste, Teatre des Champs Elysées Paris, Den Jyske Opera og Nasjonaloperaen i Kina NCPA Beijing, og konserter med orkestre som BBC Philharmonic, Stavanger symfoniorkester, og Bergen Filharmoniske Orkester Harmonien.

 

Ved klaveret sitter Markus Kvits. Han er utdannet pianist og pedagog ved Norges Musikkhøgskole, og som bass-sanger ved Statens Operahøgskole. Han arbeider som repetitør og coach ved DNO&B og er førsteamanuensis ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Vert for operakafe er Kjartan Thu

Arrangør: Sandnes Operakor og Sandnes kunst- og kulturhus, med støtte fra Sandnes kommune.