Tix.no

Forestillingsinfo
Får vi det livet vi fortjener?
Arthur Miller er en av USAs mest innflytelsesrike og populære dramatikere. Miller står dessuten tydelig i tradisjonen etter Ibsen, og har derfor en særlig appell til oss her i landet. I Riksteatrets oppsetning møter du Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch. Prisen ble nylig satt opp på Broadway med Danny DeVito i en av rollene og Obama på besøk!

To voksne brødre møtes for å fordele det som står igjen på loftet etter deres avdøde far. De har ikke sett hverandre på mange år - den ene valgte plikten, den andre karrieren. Yngstebroren har med kona, som håper denne arven kanskje betyr begynnelsen på noe nytt. Og så har de fått tak i en gammel brukthandler for å få arvegodset verdsatt. Men denne brukthandleren har levd et langt og omskiftelig liv. Han vet at det sjelden er samsvar mellom prisen du betaler og verdien av det du får.

Prisen er et intenst kammerspill for fire mennesker som hver på sitt vis har prøvd å være tro både mot egne muligheter og mot omgivelsenes krav. Men: har de betalt en for høy pris for livsvalgene de har truffet? Det er spennende, det er opprivende – og det er underholdende!

Med denne oppsetningen skal Riksteatret by på teater med en vittig, engasjerende og utfordrende tekst, levendegjort av fire store skuespillerpersonligheter, signert regissør Kjetil Bang-Hansen. Det er når prosjekter som dette kommer på besøk til hele landet, at Riksteatret både blir unikt og nødvendig.

GRATIS INTRODUKSJON TIL STYKKET KL. 17.15:

"Hvilken pris betaler vi for våre valg?"

Introduksjonen holdes av regissør Kjetil Bang-Hansen eller dramaturg Tine Thomassen.

Arthur Miller skriver om mennesker som prøver å skape et godt liv. Før du ser forestillingen inviterer vi til gratis introduksjon om Arthur Miller, stykket og hvorfor det har blitt en klassiker som berører oss i dag.

Miller er an av USAs mest populære og innflytelsesrikt dramatikere, kanskje aller mest kjent for «En handelsreisendes død» og sitt ekteskap med Marilyn Monroe. Selv om Arthur Miller levde lenge etter Henrik Ibsen, er det mange som har pekt på likhetene mellom de to dramatikerne.

Pressen mener:
"Velspilt (..)En sann svir er det å se ringreven Helge Jordal i manesjen igjen"
VG (5)

"En teateropplevelse virkelig verdt å få med seg"
Adresseavisen (5)

"Velspilt og intenst"
NRK

"stor skuespillerkunst (..) Jeg glemmer faktisk at jeg er på teater.."
Klassekampen

"Nært og finstemt (…) Riksteatret byr på et solid stykke teaterhåndverk i alle ledd."
Vårt Land

"Ei brennande intens teateroppleving (…) suverent, overlegent spel."
Dag og Tid

"Haugen og Frisch gjev ei glimrande tolking av brødreparet som har mista kontakten på grunn av nag, skuldkjensle og sjalusi (...) det er framleis klangbotn i samtidsdramaet til Arthur Miller."
Scenekunst.no

"Godt teaterhåndverk i alle ledd"
Aftenposten

"Får oss til å se oss selv og tenke på eget liv"
Harstad Tidende (5)