Tix.no

Forestillingsinfo

Nordens ubestridte orgelmester, Hans-Ola Ericsson, avslutter den 28. utgaven av Norsk orgelfestival med en solo recital som virkelig viser Stavangers største og mest imponerende orgel fra sin beste side!

Programmet viser Ericssons spesielle evne til å la nytt og gammelt belyse hverandre. Rundt verker av Bach plasserer han musikk av seg selv og Stephen Ingham, og benytter dessuten elektronikk for å utvide orgelets lydbilde.

Hans-Ola Ericsson er en av verdens mest ettertraktede organister, med en spesiell interesse for ny musikk. Han har blant annet arbeidet tett på komponister som John Cage, György Ligeti og Olivier Messiaen. Han er medlem av Kungliga Musikaliska Akademien og gjesteprofessor ved høyskolen i Bremen. Etter en årrekke som professor ved musikkhøyskolen i Piteå, flyttet han til Canada for å bli professor ved McGill University i Montreal. Vi er stolt over å kunne ønske ham velkommen på orgelet i Stavanger konserthus.

Norsk orgelfestival eies av Stavanger kirkelige fellesråd og støttes av Norsk kulturråd, Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune og Bergesenstiftelsen.

Arrangør: Norsk orgelfestival