Tix.no

Forestillingsinfo

Den prisbelønnede pianisten Bugge Wesseltoft har lenge ønsket seg tilbake til trio-formatet og Grenland Jazzforum inviterer til en konsert med jazz på høyeste nivå. 

De første innspillingene med en legendarisk New York rytmeseksjon er allerede produsert. Europeisk jazz som kunstuttrykk har alltid ligget i Wesseltofts tilnærming til musikk. Og slik kom ideen om å invitere to venner og innovative krefter i europeisk jazz: Magnus Öström og Dan Berglund.

Med gruppene New Conception of Jazz og e.s.t. (Esbjorn Svensson trio) har de tre musikerne operert i parallelle musikkuniverser siden 90-tallet. Begge konstellasjonene definerte en ny, frisk lyd på verdensplan - med stor åpenhet for eksperimentering og radikal fremoverskuende tenkning. Resultatet var en internasjonal musikkbevegelse som ble en viktig inspirasjon for fremtidige generasjoner.

Med sitt plateselskap Jazzland, var Wesseltoft en pioner og en viktig promotør i moderniseringen av skandinavisk jazzmusikk. E.s.t. teller som det mest vellykkede bandet på Munich ACT Music, spilte både rockklubber, konserthus for klassisk musikk og selvfølgelig på de største musikkfestivalene verden over.  Musikken til den nye trioen RYMDEN er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer og virtuell jazz spilt på høyeste nivå. I dette nye bandet er innflytelsen av moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk tydelig hørbar.

Bugge Wesseltoft – Piano, Keyboards
Dan Berglund – Bass
Magnus Öström – Drums

Album release januar 2019.