Tix.no

Forestillingsinfo

Bendik Brænne: «Benedictionary

HØR DET NITRISTE FJERDEALBUMET!
Høy på suksessen fra 2017s Spellemannprisvinnende «The Last Great Country Swindle», er Bendik Brænne ute med sitt fjerde album – hans tristeste til dags dato. Nå tar han det helt ned og kanaliserer sin indre Mickey Newbury og Dennis Wilson.

Ikke bare tar han det ned, denne gangen har han også gjort alt selv. Det du hører er Bendik, alene hjemme i stua si. På albumet kan man høre lyden av knirkete gulv, kirkeklokker utenfor vinduet, lyder av byen, sorgen, kjærlighetssorgen og haugevis av instrumenter.

Albumet har blitt til i en lengre sorgbearbeidelsesprosess, noe som også er det tematiske utgangspunktet for denne nye plata. Samme periode som Brænne mistet faren sin, Trond Brænne, fikk han vite at moren var rammet av den alvorlige sykdommen ALS. Noen år senere døde moren, og i samme tidsrom gikk han også gjennom et brudd.

I kjølvannet av dette isolerte Brænne seg i Berlin, begynte å bygge Lego og bestemte seg for å male hester, noe han i utgangspunktet ikke kunne. Dette resulterte i utstillingen "Mine 50 første" der han stilte ut – og solgte (alle) – femti hester.

Det er faktisk kun fire personer involverte gjennom hele denne innspillingen. Bendik har spilt inn alle instrumenter og vokal selv hjemme i stua, Bård Ingebrigtsen har mikset det hele, George Tanderø har mastret og Ingrid Aarvik Berge har satt sammen coveret. Som forøvrig er et av hestemaleriene Bendik Brænne selv har malt.

Bendik Brænnes tre foregående album har alle blitt nominert til Spellemann i klassen country, og både «How to Fake It in America» (2013) og «The Last Great Country Swindle» (2017) vant prisen.