Tix.no

Forestillingsinfo

Historien om de to små søstrene Ingerine og Gurine Schevenius, fra den lille plassen Rui på Dalen i Telemark, som fikk besøke kongen, var kjent og kjær i sin samtid, og fremdeles vekker den gjenklang hos mange. Bli med på et varmt møte med historien om de to søstrene som fant glede i de små ting.

Nøysomhet

Ingerine og Gurine fant glede i det enkle livet på Rui. Selv om de hadde midler til å gjøre arbeidet lettere, levde de etter fars filosofi om nøysomhet.

Hva er det vi moderne mennesker ikke klarer å se, men som de så klart og tydelig så, der de strevet og arbeidet oppe på sitt vakre, men akk så beskjedne Rui? Og hvordan blir to søsken formet av hverandre etter å ha levet et langt liv i tosomhet, og i gjensidig avhengighet?

Et varmt møte mellom Rui-jentene og publikum

I forestillingen får vi møte Ingerine og Gurine, og ta del i deres liv. Vi møter dem hjemme på Rui, i friskt samspill med publikum i salen, og får være med på den store reisen fra Dalen til Oslo. "Vårt ønske er å gi publikumet nært, varmt, og ekte møte med Ingerine og Gurine, et møte fylt med humor, og til undring og ettertanke", sier damene bak forestillingen.

Med: Hæge Manheim og Inger Merethe Johnsen
Manus etter en idé av Inger Merethe Johnsen
Regi: Sylvia Salvesen

Forestillingen varer omlag 60 minutter

Sted: Dovregubbens hall