Tix.no

  • 10. mar - Kl. 18.00
Billettpris:kr 220 - 390
Forestillingsinfo

Publikumsfavoritten er tilbake. Og med hvilket budskap!

Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk.

I Cirkus Cirkörs nye forestilling utfordrer sju kvinnelige sirkusartister tradisjonelle strukturer og hierarkier. Epifónima betyr utrop på gresk, og er inspirert av samtidige såvel som historiske kvinnekjemper. 

Forestillingen er laget av kvinner, om kvinner og inspirert av kvinner. Kvinners stemmer, kvinners strev, og hvordan kvinner har skapt og organisert sitt liv.

I Epifónima jobber det medskapende ensemblet for å sprenge grenser sammen med det kreative teamet.

Forestillingen er et allkunstverk av alle involverte. Sju kvinnelige artister med bakgrunn fra Hellas, Canada, Palestina, Sverige og Sveits – og komponisten er norsk. 

Epifónmia henter inspirasjon fra, og er bygget på historiene til gudinnen Ishtar, Hildegard af Bingen, Beginbevegelsen og Pockettidningen R og frem til dagens kjemper som Fatemeh Khavari og Tarana Burke.

Epifónima ønsker å løfte frem og hylle mot og vurderinger som har vært krevd for å skape forandring. I ydmyk beundring hekter de seg på den lange kjeden av kvinner som har banet vei for at vi har kommet dit vi er i dag. – Med mulighet til å rette blikket fremover.

Epifónima, som betyr «utrop» på gresk, er en naturlig fortsettelse av Tilde Björfors siste forestillinger: Borders, Limits og Movements som kretset rundt temaet grenser, begrensninger og migrasjon.

« I mitt praktiska såväl som konstnärliga arbete med gränser har det blivit allt tydligare att nästa steg, det som krävs för att hantera de utmaningar som världen står inför, är att vi lyfter/använder de värden som traditionellt setts som ’kvinnliga’, och som i dag har låg status.» Tilde Björfors

«Vi har ju redan sett vad krig skapar och vilka låsningar det leder till! I den här produktionen vill vi undersöka vad som händer om vi bryter de traditionella hierarkierna, tänker cirklar istället för räta vinklar, ser varandra i ögonhöjd istället för uppifrån och ner, och går i bredd istället för på led.» Tilde Björfors

Rett til en stemme – stemmerett

Musikken er komponert av Rebekka Karijord, som tidligere laget musikken til Cirkus Cirkörs forestilling «Wear it like a crown». Musikken er i hovedsak bygget på rytmer og kvinnestemmer som Karijord har samlet fra alle verdens hjørner. I tillegg er den blandet med ensemblets egne stemmer.


Epifónima er produsert i samarbeid med Östgötateatern og er skapt både i Cirkörhuset i Alby samt i residens i Norrköping i aug/sept 2018