Tix.no

Forestillingsinfo

Etter braksuksessen i 2018 og strålende kritikker fra både presse, publikum og arrangører, fortsetter Frode Alnæs sin reise med soloforestillingen «Min dans med strenger». Gjestegitarist: Tristan Hafredal-Melby

– For meg og alle som har jobbet med forestillingen er dette et eventyr. Vi har fått kun gode kritikker og terningkast 6, så vi kan jo ikke gi oss nå. Derfor er det veldig stas at vi skal ut på veien igjen, sier Frode Alnæs.

Forestillingen «Min dans med strenger» er en konsertforestilling som spiller på hele følelsesregisteret, fra hysterisk latter til mer såre temaer. Her inviterer den folkekjære artisten publikum med på en personlig, underholdende og glitrende musikalsk reise full av historier hentet fra eget liv. Publikum får servert nye låter, musikkhistoriens mest kjente gitarlåter og ikke minst hits fra Frodes solokarriere og fra Dance With A Stranger. Dette er en stor produksjon med fire mann på scenen, videodesign samt lys- og lyddesign.

«Min dans med strenger» handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som 11-åring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

– Jeg skjulte meg jo med parykk i 16 år. Det er klart det har preget livet mitt å ikke stå fram som den jeg var. I tillegg til all humoren og latteren i forestillingen ønsker jeg å fortelle en historie om det å være annerledes, men å snu det til en styrke, sier Alnæs.

Lokale gjestegitarister
På hvert sted har lokale gitartalenter, for det meste ungdom, blitt invitert opp på scenen og medvirket på en selvvalgt låt. På vår konsert vil publikum kunne høre unge Tristan Hafredal-Melby fra Porsgrunn. 

– Dette har vært en stor suksess, og gitt forestillingen en ekstra dimensjon. Både publikum og vi på scenen har elsket dette innslaget. Hver kveld blir en unik opplevelse, og jeg tror dette har betydd mye også for gitaristene rundt omkring i landet, uttaler en av landets beste gitarister.

Stjernelag på scenen
«Min dans med strenger» produseres av Alnæs sitt eget selskap Frog Music AS. Ivar Tindberg har regi på forestillingen og Frode er musikalsk ansvarlig. Med seg på scenen har Frode et stjernelag av et band:
Kapellmester/ tangenter: Morten Huuse
Bass: Knerten Kamfjord /Kjetil Sandnes
Trommer: Thomas Gallatin / Henrik Langerød


In English:

Frode Alnæs is one of our greatest guitar players. He was one of the front figures in the successfully band «Dance with a stranger» but in the later years he has shown that he is quite as good as a «solo» artist. In this concert we meet him together with three other musician which also plays in the top league.