Tix.no

Forestillingsinfo

En forestilling om levd liv, kjærlighet og vennskap. Et vennskap mellom to artister der forutsetningene er totalt forskjellige, men én ting er felles: De lever begge et liv i offentligheten. 

I vennskapet finner de trøst og styrke hos hverandre. Den franske artisten Edith Piaf med kallenavnet «Spurven» – og den syngende filmstjernen og divaen Marlene Dietrich, var to verdenskjente artister sterkt knyttet til tiden rundt 2. verdenskrig. 

Piaf kom fra fattige kår i Paris, Dietrich fra overklassen i Berlin. De var totalt forskjellige i uttrykk, bakgrunn, stil og liv, men utviklet likevel et nært vennskap som varte livet ut.


Piaf og Dietrich var to særdeles viktige artister av sin tid, som mange unge i dag ikke har noe forhold til. Forestillingen gir et innblikk i deres liv, tiden de levde i og musikken de ble kjent for. Som store stjerner levde de tilsynelatende glamorøse liv i rampelyset, men strevde hver for seg med sine indre demoner. De gjorde det i likhet med endel kjente artister av i dag, som forestillingen også trekker linjer til.


Publikum møter de to artistene i garderoben, på scenen, i tenkte samtaler om- og med tilbakeblikk på- livet de engang levde.


Sangene synges vekselvis på norsk, tysk, fransk og engelsk. 


Medvirkende Artister: Britt-Synnøve Johansen Eva Bjerga Haugen
Tangenter: Svein Ragnar Myklebust
Bass: Theodor Barsnes Onarheim
Manus og oversettelser: Britt-Synnøve Johansen
Regi: Espen Hana
Produsent og lysdesign: Joakim Foldøy
Lyddesign: André Foldøy