Tix.no

Forestillingsinfo

Fiolinisten Charlie Siem gjester sammen med Itamar Golan Bærum Kulturhus for fjerde gang. Ved tidligere konserter har de begeistret en fullsatt sal med deres musikalske overskudd og elegante formidlingsevner. Nå gleder vi oss til å høre dem nok en gang i Sandvika.

Britisk-norske Charlie Siem er i dag en av de mest profilerte unge klassiske musikerne i Storbritannia. Han er godt etablert som en internasjonal solist, og ga i 2015 ut sitt femte soloalbum, Midnight Garden.

Charlie Siem er født og oppvokst i London med norsk far og britisk mor. Han startet å spille fiolin som tre-åring, og er utdannet ved prestisjetunge Eton College, universitetet i Cambridge og Royal College of Music i London. Siden 2004 har han også blitt veiledet av fiolinisten Shlomo Mintz.

Siem har opptrådt med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo-Filharmonien, Camerata Salzburg og London Symphony – for å nevne noen, og har samarbeidet med dirigenter som Charles Dutoit, Edward Gardner og Zubin Mehta. Han opptrer jevnlig på festivaler verden over, gjerne i samspill med pianisten Itamar Golan.

Å bringe klassisk musikk ut til et nytt publikum, er noe Siem brenner for. Han har gjenoppfrisket den gamle fiolin-tradisjonen med å komponere virtuose variasjoner over kjente tema – noe han har gjort sammen med artister som Bryan Adams, Jamie Cullum og The Who.

Ved siden av karrieren som fiolinist har Siem jobbet som modell for klesmerker som Armani, Chanel, Dior, Dunhill og Hugo Boss.