Tix.no

Forestillingsinfo

I denne sjette utgaven av Norsjø kammermusikkfest blir det Tangoaften med Per Arne Glorvigen, festivalmusikere og lokale unge utøvere her på Ibsenhuset.

En feiende tango-kveld der vi får høre den norske bandoneonisten Per Arne Glorvigen i samspill med festivalens egne musikere. Publikum vil få høre verker av Astor Piazzolla, og kammermusikk i ulike besetninger med festivalens egne musikere og lokale unge aktører.

Konserten er en i rekken av konserter som avholdes under Norsjø kammermusikkfest 2019 (28. april til 4. mai.)

Per Arne Glorvigen er en norsk musiker og komponist. Hans hovedinstrument er bandoneon og han er særlig kjent for sin tangomusikk. Glorvigen har vært omtalt som en av verdens ledende bandoneonister på 2000-tallet. Han var festspillmusiker ved Festspillene i Bergen i 2006. Glorvigen deler tiden sin mellom Norge, Frankrike og Tyskland. Sist han besøkte Telemark var i 2016 med bestillingsverket Teletango for messingkvintett, hardingfele og bandoneon, bestilt av Telemark Messingkvintett.

Norsjø kammermusikkfest arrangeres for sjette gang. Initiativtakerne var tre unge musikere/komponister fra Sauherad med en felles visjon og ønske om å bidra til kulturlivet i regionen. Festivalen ønsker å gjøre terskelen lav for å oppleve kammermusikk i særklasse.
Festivalen inviterer til seg fremragende musikere på høyt nasjonalt/ internasjonalt nivå. Felles for dem er at de alle er unge talentfulle musikere som er i startgropa av, eller godt i gang med store karrierer.
Det arrangeres kveldskonserter i seks forskjellige kommuner i Telemark. I løpet av festivaluka møter utøverne rundt 1000 barn og unge på besøk på skoler og i barnehager.
Elever fra kulturskoler og Skien VGS opptrer som solister og sammen med festivalartistene under kveldskonsertene.
Festivalen har som visjon å sette unge dyktige utøvere, samt nytenkning rundt formidling av klassisk musikk, i sentrum, og å tilby kammermusikk på et høyt nivå i Telemark.