Tix.no

Forestillingsinfo

Kim Ljung er sannsynligvis en av de mest produktive og særegne låtskrivere i historien til norsk rock. Som bassist og låtskriver for Seigmen lagde han på 90-tallet noen av landets største rocke-suksesser, og med Zeromancer fikk han stor anerkjennelse i land som Tyskland, Russland og USA for sitt mer industrielle uttrykk.

I 2011 overrasker Ljung med å vende tilbake til morsmålet og slippe “Over skyene skinner alltid solen”, med låter på norsk for første gang siden platina-selgende Metropolis med Seigmen i 1995. Han får med seg en gjeng nære venner og musikere; Dan Heide (gitar), Sindre Pedersen (bass), Joakim Brendsrød (tangenter) og Ted Skogmann (trommer). Det blir holdt to eksklusive konserter på klubben ”Total” (oppkalt etter Seigmens album fra 1994) i Tønsberg etter utgivelsen der billettene blir revet bort.

Ljungblut holder stadig fast ved sin kjærlighet til fysiske utgivelser. Alle album utgis både på vinyl og CD. Som oftest signerte og nummererte. I 2016 utgir bandet ”Ikke alle netter er like sorte”, som følges opp av "Villa Carlotta 5959" som blir lansert i november 2018.

Samtlige låter på deres senere album er spilt inn live, noe som gir platene en særegen nerve og et ærlig uttrykk. Bygget opp rundt Ljungbluts umiskjennelige lydbilde der ARP Omni-en ligger under og gir klangbunn for nydelige arrangementer og overganger. Det klinger av smerte, håp og "Ljungsk" melankoli. Det låter fyldigere og mer stilsikkert enn noensinne. Innslag av gamle orgler, stryk og blåsere gir stor dybde i lydbildet.

Ljungblut låter vintage og moderne på samme tid. Noe som ikke minst også gjenspeiles i lydbildet ved bandets gripende konserter. Det er melodier å drømme seg bort i. Musikk å komme hjem til.