Tix.no

Forestillingsinfo

Markens Grøde er en kjempe i norsk litteratur. Hamsun fikk Nobelprisen i 1920 for beretningen om nybrottsmannen Isak som søker eget land der nord, og kvinnen Inger med hareskåret som kommer gående til ham over fjellet. Sammen skaper de et liv og bygger gården Sellanraa. Handlingen drives fram av to dyktige skuespillere og svært enkle rekvisitter.

I Yngve Sundvors tekst og regi er Juni Dahr og Gard Eidsvold i rollene som Isak og Inger i sitt rette element. Denne versjonen av Markens grøde setter ydmykhet og beskjedenhet i sentrum. Man må plante før man kan høste, og de to hovedpersonenes velger hverandr igjen og igjen, de investerer i hverandre, og vet at ingenting vokser med mindre tid og arbeid er blitt investert for å få det til.

Dahr legger ikke skjul på at denne type teater utenfor den etablerte scenen er en spesiell opplevelse: - Det er selvsagt utfordrende å ha publikum på flere sider; de ser jo alt vi gjør. Samtidig gir det en fantastisk nærhet og kontakt som du aldri oppnår i tradisjonelle scenerom.

Skuespillere: Juni Dahr, Gard B. Eidsvold.
Musikk: Tore Brunborg, Lars Horntveth
Dramatisering og regi: Yngve Sundvor.
Produsent: Marianne Roland.

Forestillingen er produsert av Visjoner Teater.

”Markens Grøde på låvegulvet - en genistrek”. – VG

”Underholdende og velspilt låveteater, vakkert og morsomt”. – Aftenposten

”Et aldri så lite mesterverk”. - Harstad Tidende