Tix.no

Forestillingsinfo

Spennende foredrag av ny, norsk komiker 

Maria Stavang (23), kjent som Piateed, har erobret sosiale medier med sine morsomme observasjoner og sterke samfunnskritiske meninger. Med sitater som "Du er ikke plus size. Du ER. Og det er f**n meg godt nok." setter Maria blant annet fokus på kroppspresset ungdom utsettes for, i videoposter som blir likt og delt av hennes sekssifrede antall følgere. I høst har du også sett Maria på Nytt på Nytt, som programleder for P3-aksjonen, i NRK Satirisk, i Lørdagsrådet og på Senkveld. 

Men det er i sosiale medier som for eksempel Facebook Piateed tar av. I skrivende stund har Maria Stavang 104 700 følgere. Hver mandag legger hun ut en ny video om ett nytt tema, og videoene bruker å få så mange som 300 000 seere.

Denne kvelden tar hun oss med inn i sin digitale verden og forteller hvordan hun jobber med sosiale medier. Hun vil vise videoer samt svare på spørsmål fra salen.   

– Å være komiker er jo tradisjonelt det å stå standup på en scene. Men noen komikere bruker nå  sosiale medium for å nå ut til enda flere, og å lage humor på en annen måte. 300 seere på Facebook er lite, men ved en scene er det jo veldig mange, seier Stavang.

Maria regisserer og redigerer alt selv. Videoene handler om både samfunnsaktuelle tema og typiske hverdagssituasjoner.

  • Jeg får ideer fra ting jeg ser rundt meg. For eksempel så jeg ei jente som spiste en bolle etter å ha mista den på bakken. Da fikk jeg ideen om å prate om den tåpelige tre-sekund-regelen. Sjølvsagt blir ikke maten mindre skitten av å ha lege kortere tid på bakken!

På grunn av sin selvironi og ærlig humor, har mange unge kalla Piateed et forbilde. Det fikk henne til å lage en video om bloggere sin påvirkning av unge jenters selvbilde.

  • Dagens unge bruker fem timer daglig på sosiale medier. Jeg synes det er trist når jenter spør vennene sine om å like bildet deres på Instagram, fordi de bare har 20 likes. Bloggere må vite litt om hva slags ansvar de har som offentlige personer, seier Stavang.

(Tekst bygget på artikkel av  Elise Løvereide)