Tix.no

Forestillingsinfo

Maskiner, mekanikk, to menn og ei høne.

Garage er en humoristisk og bråkete teaterforestilling som lukter olje og bensin. Handlingen utspiller seg i et mekanisk verkstedmiljø hvor vi møter to fyrer i møkkete kjeledresser. De er lidenskapelige og nysgjerrige, med en sterk fascinasjon for hvordan alt rundt dem fungerer. De har maskiner og motorer som kan løse utfordringene de støter på i løpet av dagen.

I verkstedet bor også ei høne. Høna legger et nytt egg hver dag og er mekanikernes eneste næringskilde. Hva skjer om høna en dag legger flere egg? Og hva om kilden til mat en dag forsvinner?

Garage ønsker å gi publikum en annen teaterestetikk enn det som ofte forbindes med teater for barn. Gjennom humor og fascinasjon skapes nysgjerrighet for mekanikk og kreativitet, der poesien ligger i det stygge og uslepne, ikke i det estetisk vakre og rene. Forestillingen har ingen dialog, men mye mekanikk. Små oppgaver løses med store prosesser.

Garage er utviklet av Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag, og produsert med støtte fra Norsk Kulturfond, Trondheim kommune og Spenn.

"Mot slutten av den fantastiske timen i selskap med Bergers fantastiske maskiner, vil du bare bli sittende og gape. (...) To øyne er på langt nær nok når du prøver å få med deg alt som skjer mot slutten når maskinene på skrotnisseverkstedet samhandler på episk nivå."  6 på terningen

- Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

"Framsyninga er ein hyllest til undringa og kreativiteten der inga oppgåve er for lita til å bli løyst omstendelig og grundig." - Amund Grimstad, Klassekampen

 

Idé og konsept: Cirka Teater
Regi: Espen Dekko
Scenografi: Gilles Berger
Kostymer: Jenny Hilmo Teig
Musikk: Martin Smidt
Medv: Paal Viken Bakke, Gilles Berger

www.cirkateater.no