Tix.no

Forestillingsinfo

Dette er et annerledes foredrag om det å få kreft. Alt som fortelles er selvopplevd. Det er en antiflink, fandenivoldsk fortelling, fylt med galskap og skeive betraktninger om en sykdom som de fleste har et forhold til. 

Under den humoristiske overflaten ligger det et øredøvende skrik, en umulig smerte og et dypt alvor. Dette er også en fortelling om å endres gjennom sorg, der sykdommens erfaringer gir ny kraft og sterkere vilje til å leve et godt liv, og til å finne kreative løsninger for å takle det umulige.

Gunn Inger Aareskjold tar for seg problemformuleringen: ”Hva skal til for å bli en kompetent kreftpasient?”
Som pasient er det gunstig å si ja, og å sitte pent og vente. Gunn Inger sa nei. Hun satt ikke alltid pent og ventet. I helsevesenets kretser fikk hun ord på seg for å være litt av en utbryterkonge. Hun forsøkte stadig å finne gladfølelsen, men hvor var den?

Hun forteller levende om sin tid som pasient, saftige og rampete historier som også er såre og vonde.
”Da det sto på var det ikke til å holde ut. I ettertid, derimot, ser jeg at jeg sitter på en gullgruve av morsomme historier. Jeg har ledd mye av meg selv, og nå ønsker jeg at andre skal le av og med meg også.”

Gunn Inger Aareskjold er utdannet musikalartist og dramalærer. Hun har jobbet som forteller i 20 år. Dette er første gang hun forteller en selvopplevd historie.

Medvirkende
På scenen: Gunn Inger Aareskjold
Regikonsulent: Anne-Sophie Erichsen
Manuskonsulent: Morten Harry Olsen
Foto: Lars Løberg Andersen

Publikum sier:
-Fortellingen var både humoristisk, rå, sår og fandenivoldsk. Den traff meg rett i magen.
Kursdeltaker Montebellosenteret

-Så rørende, så sterkt, så fantastisk bra! Og ikke minst: så morsomt.
Publikum Vinterscenen

Prosjektet er støttet av Teaterparken – Grenland Friteaters kompetansesenter for fri scenekunst.