Tix.no

Forestillingsinfo

Hun trollbandt Sandvikapublikummet for tre år siden – endelig er den georgiske klaverfavoritten tilbake!

Alt er klart for gjenskaping av klavermagi når den internasjonalt suksessfulle pianisten Mariam Batsashvili endelig vender tilbake til Bærum Kulturhus.

I 2016 spilte Mariam sin første Skandinaviakonsert i Bærum Kulturhus, etter dette har karrieren virkelig tatt av. Alle som var i Store Sal i januar 2016 kan huske en formidler av de sjeldne, og årene etter hennes norgesbesøk har da også vært preget av en karriere på rask vei oppover. Hun har en fullpakket turnéplan som dekker store deler av verden, blitt signert til store Warner Classics og gitt ut en kritikerrost Liszt-innspilling.

Om hennes Liszt-tolkninger sies det at hun fremfører mesterens verker med slik nøye tilmålt intensitet og klarhet at selv salige Franz ville vært stolt. Hennes solorepertoar spenner over velkjente verk fra Bach, Bartók, Chopin og Beethoven men også litt mindre kjente stykker fra komponister som Carl Czerny og georgiske Vaja Azarashvili. Fellesnevneren? Alt er fremført med en inderlighet og tilstedeværelse som sørger for et publikum som sitter som spikret, hele konserten igjennom.

Som første kvinne vant Mariam i 2014 den prestisjefulle Franz Liszt-konkurransen. Siden den gang har store ting skjedd i et raskt tempo: debut i Wigmore Hall, konserter med BBC Symphony Orchestra, Dutch Radio Philharmonic Orchestra og Berliner Philharmoniker samt solo- og orkesterkonserter i mer enn 30 land verden over.  

I 2019 nyter Mariam godt av å være en del av storsatsningen «BBC New Generation Artist» med en rekke konserter i Storbritannia og hun skal da også ha en sentral rolle under høstens BBC Proms. Mariam har også en helt ny utgivelse på Warner Classics på gang: i august kommer en ny innspilling med hennes Liszt og Chopinfavoritter – nærmest perfekt tonefølge for høsten og ventetiden fram til Mariam endelig er på plass i Store Sal igjen.

– Natural and poignant interpretations, charismatic appearance and a tone quality rarely heard among virtuosos. The Pianist

PROGRAM

Johann Sebastian Bach: Kromatisk Fantasi og Fuge d-moll BWV 903
Joseph Haydn: Sonate for klaver D-Dur op. 30 Nr. 3 (Hob XVI:37)
Franz Schubert: Impromptu f-moll op.142, Nr. 1, D 935
Franz Liszt: 6 polske sanger op. 74 (arr. for klaver av Franz Liszt)

PAUSE

Franz Liszt: Bénédiction de Dieu dans la solitude, S173
Franz Liszt: 6 Consolations S172
Frédérik Chopin: Etyde - C-dur op.10, Nr.1
Frédérik Chopin: Etyde - a-moll op.10, Nr.2
Frédérik Chopin: Etyde - ciss-moll op.10, Nr.4