Tix.no

Forestillingsinfo

Norges neste store klaverstjerne til Sandvika med Beethoven, Grieg og Liszt på programmet.

Energisk, poetisk, virtuos, vital, moden og utadvendt: Christian Grøvlen er mye, men mest av alt er han en gudbenådet pianist. Klassiskmusikk.com/Aftenpostens Mona Levin har kalt ham «…den siste i en lysende rad av norske klaverfenomener». Har man først hatt gleden av å høre Grøvlen tolke Beethoven, Liszt eller Grieg er det vanskelig å være uenig i dette.

I april 2020 kommer Grøvlen til Sandvika for å fremføre et program som harmonerer godt med hans spillestil og personlige uttrykk: Beethovens Klaversonate i B-dur, Edvard Griegs Lyriske Stykker, op. 43 og Franz Liszts Klaversonate i h-moll. Her blir det plass til både lyrikk og pasjon når en av våre fremste klaverutøvere setter seg ned ved Steinway’en i Store Sal.

Christian Grøvlens debut som konsertpianist kom i København oktober 2017 og ved Den Norske Opera i Oslo i november samme år. Han er mottaker av Robert Levin-prisen, Léonie Sonning Talentpris i Danmark og Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere. Han var også solofinalist i Verona Internasjonale Klaverkonkurranse høsten 2018.

Grøvlen begynte å spille piano som femåring og studerte senere med professor Jiri Hlinka. Grøvlen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med Håvard Gimse og Lars Anders Tomter, samt ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor han debuterte fra Solistklassen høsten 2017.

Sommeren 2017 kom hans første innspilling Bach – Inside Polyphony som ble møtt med strålende kritikker. Han har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste av Norges festivaler, inkludert Festspillene i Bergen og han har spilt med en lang rekke ledende musikere og sangere. I februar 2019 la han ut på sin første soloturné i Europa, som tok han til blant annet København, Barcelona, Budapest og Praha.

Christian Grøvlen er en utøver som byr på seg selv, også i sosiale medier – det anbefales å følge han på Instagram i ventetiden fram mot hans Sandvika-konsert for å få et fint innblikk i dagliglivet til et av våre største klaverhåp.

https://www.instagram.com/pianist.christian.grovlen/?hl=nb

  

Program

Ludwig van Beethoven Klaversonate i B-dur, op. 106 «Hammerklaver»

 Pause 

Edvard Grieg Lyriske Stykker, op. 43

Franz Liszt Klaversonate i h-moll

Hjemmeside: http://www.christiangrovlen.com/