Tix.no

Forestillingsinfo

Akrobatikkalarm! FRIKAR er tilbake med ny, spenstig framsyning: GotoGuta – en fysisk trio om kroppskontakt og gruppedynamikk mellom gutar. 


Kva fordreiv dei tida med før mobilen kom? Kva gjorde budeiene når gutane var i bygda og gutane når jentene var i fjøset? Kva gjorde kjedelege stunder til kreative stunder? I Gotoguta, som tyder gutar frå ei «goto», får du hallingversjonen av «Backstreet boys» ... og slik oppstod «hulling».


GotoGuta er en lek med tradisjoner og konvensjoner mellom tre av de flotteste tradisjonsdanserne vi har i Norge, og hardingfelemusiker som medvirker aktivt på scenen. 
Forestillingen formidler danseglede og briljerer med imponerende og krevende momenter i hallingdansen. I tillegg vises en mer øm side enn hva man forventer av den tradisjonelle folkedansen.
Forestillingen utfordrer konvensjonene rundt mannlig fysisk samhandling som hindringene i forhold til nær fysisk kontakt, en nedarvet angst og klønethet mellom menn. Dette innbyr til lett komikk og muligheten for å kjenne seg igjen.

Medvirkende:
Dansere: Jon Bugge Mariussen, Håkon Håvelsrud Odden og Nikolaj Bo Fischer Nilsen.
Musiker: Erlend Viken

Billettpriser:
Ordinær: 350 / Studenter: 200 / Barn: 150