Tix.no

Forestillingsinfo

På grunn av det pågående koronautbruddet gjennomføres ikke denne forestillingen. Betalte billetter vil bli refundert. Vi ber om forståelse for at det kan ta noe tid. Beløpet vil returneres til samme betalingskort som ble brukt ved kjøp.

:::

Få bøker har betydd så mye for så mange som Sult. Nå blir Hamsuns klassiker teater!


Historien om den unge, fattige og sultne forfatteren i Kristiania - «denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den» - fascinerer stadig nye lesere, 130 år etter at den kom ut for første gang.


Anders T. Andersen er regissør for Riksteatrets teaterversjon av «Sult». Han kommer rett fra arbeidet med Bowie-musikalen Lazarus på Det Norske Teatret. Også denne gangen lager han en forestilling med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespillerne Preben Hodneland/Jørgen Wiik Salvesen og Julia Bache-Wiig og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien på scenen.
«Sult» utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både fysisk sult og psykisk pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. «Sult» er en klassiker i litteraturhistorien som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag. 


"Sult er en bok som jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Denne ubøyelige, nådeløse, perverse, komiske og usammenhengende undersøkelsen av en enslig karakters tilstand er så radikal at den fremdeles tar pusten fra meg." Forfatter Siri Hustvedt 


– Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre? Med «Sult» har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor, sier Anders T. Andersen. Han står også bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens «De usynlige», Karl Ove Knausgårds «Om våren» og Geir Gulliksens «Historie om et ekteskap». Andersen stod også bak filmatiseringen av «Berlinerpoplene» for NRK og er aktuell med spillefilmen «Fuglane» basert på Tarjei Vesaas sin roman høsten 2019.

På scenen:
Preben Hodneland/ Petter Vermeli, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Jørgen Wiig Salvesen og Tuva Syvertsen.


Av Knut Hamsun. Dramatisering og regi Anders T. Andersen. Senograf Dagny Drage Kleiva. Videodesigner Kenneth Karlstad. Kostymedesigner Mette Jacobsen. Lysdesigner Øystein Heitmann. Lyddesigner Erik Hedin. Produsert av Riksteatret.

Gratis introduksjon kl. 18.30
Få bøker har betydd så mye for så mange som Knut Hamsuns gjennombruddsroman «Sult», som utkom i 1890. Hva var nytt ved romanen, og hvorfor er den av så mange blitt omtalt som en av de beste bøkene som noen gang er skrevet?

Velkommen til gratis introduksjon ved Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen. Introduksjonen starter kl. 18.30 og varer i omlag 15 minutter.


Billettpriser: Ordinær: 420 / Honnør, grupper(10+): 340 / Barn, studenter: 220