Tix.no

Forestillingsinfo

AVLYST

Kjære teaterpublikummer! På grunn av Korona-situasjonen har Riksteatret valgt å kansellere resten av sesongens forestillinger. Disse forestillingene vil dessverre ikke bli satt opp igjen, og Riksteatret ønsker at alle billettkjøpere skal få refundert sine billetter, alternativt få gavekort hos oss på tilsvarende beløp.

Billettavgiften refunderes dessverre ikke. For de som har kjøpt billettene på nett, vil pengene bli tilbakeført til den kontoen som ble benyttet ved kjøpet. Dette kan ta litt tid, men pengene vil komme. Betalte du kontant, kontakt oss på mail eller telefon med opplysning om bankkontonummer, navn og adresse. Ønsker du gavekort, ta kontakt på mail eller telefon.

Foreløpig er hele kulturhuset inklusive billettluka stengt. Nøtterøy Kulturhus kan kontaktes på tlf. 33 40 20 01 mandag - fredag kl. 10.00 - 13.00 eller mail: kulturhuset @ faerder.kommune.no

**********************************************

Det er Noreg på 2000-talet. To gutar veks opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldra hadde eit håp. Sjølv står dei midt i brytinga mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterar og keef.

Tante Ulrikkes vei handlar om to unge gutar sin kamp for å komme seg opp og fram og få eit betre liv. Det handlar om kjærleik, ungdomsliv og det å prøve å forstå storsamfunnet. Og det handlar ikkje minst om klasse og den politiske og politisk korrekte eliten si blindsone.

Med Tante Ulrikkes vei har det lokale blitt globalt. Ei historie frå ein drabantby i Oslo har blitt til ei historie som angår oss alle, uansett kor i landet vi bur. Riksteatret er glade for at vi får lov til å bringe Det Norske Teatrets sceneversjon ut på turné til heile landet. Stykket går nå på Rommen scene. 
--
Pressen om forestillingen:

- Bøtter av sjarm. - Dagbladet, 5

- En sjeldent vesentlig forestilling om tiden vi lever i. - Dagsavisen, 5

- Kraftpakke. - bok365.no, 5

- Sårt, sant og svingende. - Aftenposten, 5

Sagt om boka:

"Kanskje høstens viktigste bok" Dagbladet, 6

"Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell norsk samtidsprosa med denne rå og varme debutromanen" VG, 6

"[boka] treffer som et godt plassert knyttneveslag" Aftenposten
--
På scenen
Gaute Adela Aastorp Cudjoe, Ragnhild Meling Enoksen, Thomas Bipin Olsen og Manish Sharma

Team
Regissør: Victoria Meirik, Kostymedesigner, Scenograf: Unni Walstad, Lysdesigner: Gyril Høgberg og Dramaturg: Carl Morten Amundsen

Omarbeidd for scenen av Carl Morten Amundsen og Victoria Meirik.
Produsert av Det Norske Teatret. På turné med Riksteatret.