Tix.no

Forestillingsinfo

Suksessboka blir teater med Det Norske Teatret og skal på turné med Riksteatret!

Det er Norge på 2000-tallet. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef.

Tante Ulrikkes vei handler om to unge gutter sin kamp for å komme seg opp og fram og få et bedre liv. Det handler om kjærlighet, ungdomsliv og det å prøve å forstå storsamfunnet. Og det handler ikke minst om klasse og den politiske og politisk korrekte eliten sin blindsone.

Med Tante Ulrikkes vei har det lokale blitt globalt. En historie fra en drabantby i Oslo har blitt til en historie som angår oss alle, uansett hvor i landet vi bor. Riksteatret er glade for å få lov til å bringe Det Norske Teatrets sceneversjon ut på turné til hele landet.

--

Sagt om boka:

"Kanskje høstens viktigste bok" Dagbladet, 6

"Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell norsk samtidsprosa med denne rå og varme debutromanen" VG, 6

"[boka] treffer som et godt plassert knyttneveslag" Aftenposten

--

På scenen:

Gaute Adela Aastorp Cudjoe, Ragnhild Meling Enoksen, Thomas Bipin Olsen og Manish Sharma

Team:
Regissør: Victoria Meirik, Kostymedesigner, Scenograf: Unni Walstad, Lysdesigner: Gyril Høgberg og Dramaturg: Carl Morten Amundsen

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Omarbeidet for scenen av Carl Morten Amundsen og Victoria Meirik.
Produsert av Det Norske Teatret. På turné med Riksteatret.

--

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/tante-ulrikkes-vei