Tix.no

Forestillingsinfo

En eventyrlig handling, vakre kostymer, forførende musikk og dans, levert av dyktige ballettdansere fra Russland. Dette er «Svanesjøen» slik vi elsker den.

Med musikken til «Svanesjøen», begeistret Tsjajkovskij i 1877 både datidens ballettpublikum og de klassiske musikkelskerne. I russisk ballett, og fremfor alt, i «Svanesjøen» blir musikk og dans i fellesskap til et språk; et språk som alle umiddelbart forstår. Dette er nok mye av grunnen til at vi fortsatt elsker denne klassikeren.

Den russiske nasjonalballetten fra Moskva har solister fra, blant andre, Moskva Bolsjoj-ballet, og har hatt stor internasjonal suksess. Med over 30 dansere på scenen, vil du oppleve en vakker oppsetning av «Svanesjøen», slik den opprinnelig var tenkt – en oppsetning som har sikret ballettens popularitet i over 140 år etter premieren i Moskva.

Bak kompaniet står tidligere Bolsjoj-danser Sergei Radchenko sammen med Elena Radchenko – også hun en solist fra Bolsjoj og fra Kirov, der «Svanesjøen» opprinnelig oppsto.

Stjernedanseren Liudmila Titiva, udannet fra Bolsjoj, har rollen som Odette/Odile, den hvite og den svart svanen.

Anmeldelser:

«Ballett på høyeste nivå ... En perfekt og gripende forestilling!»

(Frankfurter Allgemeine)

Sjarmerende! Med skjønnhet! Eleganse! Gripende for unge og voksne - med ett ord:

fortryllende.»

(Neue Zürcher Zeitung)