Tix.no

Forestillingsinfo

Grosse Fuge
Ludwig van Beethoven

Strykekvartett nr. 13 i B-dur, op. 130 med Grosse Fuge (arr. for strykeorkester av Terje Tønnesen)

For første gang denne våren har vi den store gleden av å åpne dørene for en ekte konsertopplevelse igjen! Og dette med noen av Beethovens revolusjonære siste toner.

8. og 9. juni inviterer vi til konsert der vi feirer Beethovens jubileum med en av hans siste kvartetter, op. 130 i orkesterformat.

Kvartettens siste sats, Grosse Fuge, er i historien blitt stående både som et selvstendig verk, og som del av den originale kvartetten. Selv om fugen i ettertiden har blitt regnet som et av de mest geniale verkene fra Beethoven, var samtidens ører ikke forberedt på noe så radikalt. Etter anbefaling fra sin forlegger, erstattet Beethoven den med en ny og kortere finalesats og lot den store fugen stå på egne bein med opusnummeret 133.
Nærmere 200 år etter urfremføringen er Grosse Fuge minst like nyskapende og banebrytende som den var i komponistens samtid, og har gjennom årene funnet tilbake til sin opprinnelige plass som den avsluttende satsen av op. 130, her i Terje Tønnesens versjon.

Velkommen tilbake på konsert!

* Av hensyn til smittevernsreglene, selger vi kun 50 billetter til hver av konsertene i Marmorsalen, som under normale omstendigheter rommer hele 300 personer. Derfor holder vi fire konserter over to dager - under trygge forhold godt organisert gjennom Sentralens personale

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.