Tix.no

  • Fra 18. mai
  • Til 05. juni
  • 14 datoer
Billettpris:kr 150 - 300
Forestillingsinfo

Kilden Teater presenterer: Erasmus Montanus av Ludvig Holberg

«De lærde folk er aldri helt riktige i hodet.»
- Jesper ridefogd i Erasmus Montanus

Ludvig Holbergs kjente og kjære folkekomedie Erasmus Montanus er en sentral klassiker i nordisk teater. Historien handler om studenten Rasmus Berg som har forlest seg på latin og logisk argumentasjon i Kongens by. Og når han vender tilbake til bygda, er det som en ny mann. Borte er bondesønnen Rasmus Berg – nå heter han Erasmus Montanus.

I forestillingen møtes fornuftig bondevett og jålete akademia, det jordnære bygdefolket og den lærde pedant, høy- og lavkultur, det ukjente og det kjente, uvitenhet og kunnskap, fiffen og folket. Erasmus Montanus har lært i sine studier at jorden er rundt, og ikke flat. Dette blir møtt med spott og latter, og han blir satt i en knipe. Skal han insistere på sin nye lærdom, eller vende tilbake til et mer akseptert syn på verden? Når til og med hans forlovede og kommende svigerforeldre ikke lytter, er det kanskje mer bekvemt å endre kurs? Skal han avfeie sannheten for å tekkes andre, og heller se på verden med «alternative fakta»? 

Kilden Teater ønsker å være mer ute i hele regionen og treffe publikum der dere bor. Dette er den første større produksjonen vi tar med ut på veien. Enricus Rafaelus (Henrik Rafaelsen) er tilbake fra storbyen, og returnerer i likhet med Erasmus Montanus (Rasmus Berg) tilbake til sitt fødested i distriktet. Han står denne gang for regien sammen med et ensemble av skuespillere med tilknytning til flere deler av Agder. Det kommer til å bli en sjarmerende forestilling med mye humor, lek med Agder-dialekter, stereotyper – og samfunnskritikk. Dette er en forestilling med dybde, slik gode og tidløse komedier alltid har.

Forestillingen varer ca 2,5 time inkl. pause

Datoer for turné:
Onsdag 5. mai - Mandal - Buen kulturhus - Avlyst grunnet smittesituasjonen i Lindesnes.
Torsdag 6.mai - Lyngdal kulturhus - Avlyst grunnet smittesituasjonen i Lyngdal.
Fredag 7.mai - Flekkefjord kultursenter - KJØP BILLETT
Mandag 10.mai - Grimstad kulturhus - KJØP BILLETT
Tirsdag 11.mai - Arendal kulturhus - KJØP BILLETT