Tix.no

Forestillingsinfo

På grunn av den pågående streiken i kultursektoren, ser Kilden teater og konserthus seg nødt til å avlyse høstens storsatsing, Amadeus av Peter Shaffer.

Onsdag 8. september ble 43 ansatte ved Kilden tatt ut i streik. Dette har først og fremst gått ut over en av høstens storsatsinger. Nå er Amadeus av Peter Shaffer blitt avlyst.

Publikum som har kjøpt billetter til forestillingen, vil bli kontaktet og vil få kjøpet refundert.

– Ledelsen i Kilden har foretatt en nøye gjennomgang og vurdert tidslinjene fremover. Amadeus vil ikke ha mulighet til å bli premiereklar og få et tilstrekkelig antall forestillinger som kan forsvare ressursbruken, sier direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre.

Bortfall av billettinntekter vil svekke Kildens inntektsside i 2021 med to til fire millioner kroner.


Kilden teater og konserthus presenterer: Amadeus av Peter Shaffer 

Av: Peter Shaffer
Oversatt av: Øyvind Berg
Teaterforlag: Nordiska ApS - København
Med: Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Opera og Kilden Teater

Misunnelse. Talent. Kjærlighet. Svik. Drømmen om berømmelse.

Amadeus har dette og mer til. Kildens versjon av Amadeus er et storstilt samarbeidsprosjekt som forener alle kunstformer på huset. På scenen står 24 musikere, 10 skuespillere, 8 sangere og 4 dansere. Det blir med andre ord skuespill, dans, sang og nydelig musikk i denne storproduksjonen.

Dette er den fiktive historien om siste del av Wolfgang Amadeus Mozarts korte liv, sett med komponisten og rivalen Antonio Salieris øyne. Salieri vil være som Mozart, blir besatt av ham – og bestemmer seg for å ødelegge Mozart. Det blir en kamp mellom det middelmådige og det geniale, en kamp med store konsekvenser.