Tix.no

Forestillingsinfo

Jens Wendelboe endelig i Arendal jazzklubb!

Jens Wendelboe Quintet spiller utelukkende originalmateriale av bandlederen selv. Musikken bærer tydelig preg av Wendelboe´s fascinasjon for ulike stilarter og uttrykksmåter. Bandet så for første gang dagens lys da de spilte for utsolgt hus under Oslo Jazzfestival i 2019.

Trombonist, arrangør, komponist og bandleder Jens Wendelboe har i flere tiår vært en av landets desidert mest profilerte musikere. Han har utgitt hele 14 album under eget navn og har vunnet flere priser for sitt arbeide, både i Norge og internasjonalt. Han har de siste 20 årene vært bosatt i USA hvor han var orkesterleder for legenden Donna Summer i en årrekke. Han avsluttet også nylig et 8 års medlemskap i superbandet Blood, Sweat & Tears. I skrivende stund driver han eget storband i New York med både innspillinger og live-konserter på blokka.

Erik Smith har siden tenårene vært en av de mest brukte trommeslagerne i landet med en unik og allsidig karriere. Allerede i 15-16 års alderen spilte han på kjente steder som Malla Jazzhus, Club 7 og Jazz Alive og dro på turneer i det ganske land. Samarbeidet med Jens Wendelboe strekker seg helt tilbake til 1986 og har inkludert flere album. Her hjemme er han kjent fra flere band, og jazzklubbens medlemmer vil nok dra kjensel på Babylon Brothers og hans egen Erik Smith Trio.

Petter Wettre har siden tidlig 90 tall etablert seg som en av de viktigste stemmene på sitt   instrument. Ikke bare i Norge, men i Europa og verden for øvrig. Hans spillestil er virtuos og energisk. Wettre har 20 innspillinger i eget navn. Et par uker før koronarestriksjonene satte inn tok Wettre med seg saksofonen og flyttet til Paris på jakt etter nye impulser og medmusikanter. Heldigvis er det inspirasjon å finne her hjemme også.

Torgeir Koppang føler seg like hjemme bak flygelet i klassiske sammenhenger som i jazz-band og storband med hele keyboard-arsenalet på scenen. Han er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har gjort tallrike oppdrag med blant andre Ole Edvard Antonsen, KORK, Heidi Gjermundsen Broch, Wenche Myhre og Nordic Tenors. Han er ellers fast medlem i Lars Erik Gudim´s Orkester og Jazzin´Babies.

Bassisten Tom Erik Antonsen kjenner vi fra Jon Eberson Group, Jazzpunkensemblet, Mulen Portland Combo og i trioen E.A.T. med Jon Eberson og Pål Thowsen. Tidligere har han jobbet mye med Jens Wendelboe da han har en fortid i hans Big Band. Han er bror av trompetistene Ole Edvard og Jens Petter Antonsen og har spilt sammen med dem i en rekke ulike sammenhenger. Tom Erik har turnert og gjort innspillinger med de fleste i Norges musikkliv. Han har vært “mest sett” musiker på NRK i årevis gjennom ulike programmer. Tom Erik er kjent for å ta groovy basspill på alvor!

Jens Wendelboe-trombone Petter Wettre-sax Torgeir Koppang-keyboards Tom Erik Antonsen-bass Erik Smith-trommer