Tix.no

Salg avsluttet
Forestillingsinfo

Islands store pop-art ikon Erró står som en påle i samtidskunsten. Med et distinkt collageuttrykk basert på formspråket i samtidens reklame, tegneserier og postere har han blitt sammenlignet med kunstnere som Roy Lichtenstein, Andy Warhol og James Rosenquist.

Guðmundur Guðmundsson, aka Erró, har også en tydelig link til Norge – han studerte i Oslo før han senere tok steget ut i Europa. I dag er han basert i Paris og nyter stor anerkjennelse verden over.

En reise til New York i 1964 skulle vise seg å være et skille i Errós virke. Fra nå av var massekulturens tegneserier, tegnefilmer, reklame- og propagandabilder den viktigste inspirasjonskilden til hans kunst, som igjen peker på konkrete politiske hendinger eller hendelser i samtiden. Det er gjerne store temaer han tar opp i sitt tegneserieaktige collageuttrykk: storpolitikk, krig, seksualitet, forbrukssamfunnet og kulturelt hegemoni blir belyst i et fargerikt pop-art univers.

Vinteren og våren vil fire store verk fra Errós hånd pryde veggene på Foajéscenen. Her gjelder det å komme inn i bygget for å få med seg en kunstopplevelse av stort internasjonalt kaliber.

Ved å arbeide med dagliglivets begivenheter, søker jeg å tolke samtiden – et kort øyeblikksbilde før glemselens slør legger seg over hendelsen. Erró