Tix.no

Forestillingsinfo

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning

Mer om filmklubben Følg filmklubben på Facebook

OM FILMEN: 

HONEYLAND skildrer en virkelighet som ligger så langt fra vår egen at det er vanskelig å tro at den er en del av vårt kontinent. I denne forbløffende dokumentaren møter vi Hatidze, en enslig middelaldrende kvinne som bor sammen med sin blinde mor i en liten hytte på den makedonske landsbygden, og lever av å samle og selge honning. Når kamera følger Hatidze på halsbrekkende tokt langs bratte fjellskrenter og inn i store svermer av bier – uten beskyttelse eller et snev av frykt – er det både filmatisk spenning og dokumentarisme på høyt nivå.

Hatidzes arbeidsmetoder bygger på eldgammel kunnskap og håndverk, og hviler på en nedarvet forståelse av viktigheten av økologisk balanse. Når hennes nye nabo Hussein bestemmer seg for å starte med birøkting, er det derimot i langt mer kapitalistisk ånd – og med katastrofale resultater. HONEYLAND stakk av med flere priser enn noen annen film under årets filmfestival i Sundance, og er en vakker og sørgmodig skildring av et levesett hvis dager synes å være talte, men som fremtiden ikke desto mindre har mye å lære av.

Skuespillere: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam
Sjanger: Dokumentar
Regi: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Nasjonalitet: Nord-Makedonia
Aldersgrense: Tillatt for alle.
Språk: tyrkisk
Produksjonsår: 2019