Tix.no

Forestillingsinfo

Aina Davidsen trakterer saxofoner på en imponerende måte. I august er hun plateaktuell, i september er hun klar for releaseturné og i november er hun klar for Ibsenhuset.

Den spennende artisten byr på et klassisk konsertrepertoar som er hentet fra den kommende utgivelsen «THEN».

Vi får høre:
«Concerto» av Dubois
«Ballade» av Tomasi
«Sonate en #UT» av Decruck

– De to førstnevnte verkene er solistiske verk for saxofon, og svært viktige og undervurderte verker innenfor standard litteraturen skrevet for klassisk saxofon. Det sistnevnte verket er et kammermusikk-stykke, det vil si at saxofonen og klaveret står mer side om side, har like viktige roller. Decruck sitt verk er også et stykke som er forsvunnet litt i historien da det er skrevet av en kvinne.
(Aina Davidsen)

Medvirkende:
Aina Davidsen: Saxofon
Monica Tomescu-Rohde: Piano

Billettpris:
Ordinær: 300


Om Aina (les gjerne mer ved å trykke her også):

Aina Helgeland Davidsen er født og oppvokst i Drammen. Hun tok sin mastergrad i klassisk saxofon (utøvende og pedagogikk) i Danmark og Nederland hos noen av de størst ledende saxofonistene i verden; fra Claus Olesen, Johannes Thorell til Johan Van Der Linden og Jérôme Laran.

Fra ung alder har Aina konkurrert i Norges Mesterskap & UMM, hvor hun i tidlig alder gikk av med seier både som solist og i ensemble. Som voksen, under utdannelse og som ferdigutdannet har Aina mottatt TICON prisen 2016, vunnet SIMC internasjonale konkurranse 2017, og våren 2018 mottok hun Diversestipend for nyutdannede kunstnere til videre utvikling innenfor komposisjon og vår 2020 ble hun offisiell Henri Selmer Paris Artist.

I dag jobber Aina i trio Rakleverk og TrIvA, Duo Fivreld og Duo Demetrio/Aina. Rakleverk var en av artistene på Molde Jazzfestival 2019, og Duo Demetrio/Aina har i mars 2020 utgitt en EP med en rocke/klassisk suite. Hun har utviklet en konsertserie som heter «Kvinnelige krefter», som innehaver en rekke store kvinnelige komponisters verker for solistiske instrumenter opp igjennom musikkhistorien. Høsten 2018 startet hun å studere Timani, et studium som kombinerer anatomi, kropp og musikk, og fordype seg i hvilke muskler vi helt konkret kan utnytte som musiker som musikalsk verktøy og skadeforebygging. Etter det treårige studiet vil hun stå som sertifisert Timani- instruktør. I dag underviser Aina daglig i saxofon, hun reiser rundt for å holde foredrag og undervisning/masterclass som saxofonist, i mentaltrening og i Timani, utover virket som utøvende freelance saxofonist.
Sist, men ikke minst er Aina aktuell med utstillingen og konsertserien «Å overleve tanken» sammen med Maja Kirkerød, og hun har skapt et improvisatorisk verk sammen med danser og koreograf Ingvild Vaagsether som heter ERRATIO som har spilt på Stavanger kammermusikkfestival og OJDF 2020.