Tix.no

Event info

Et prisbelønt eventyr. En salgssuksess. En fantastisk spennende historie om havet.

Alle i Norge har et forhold til havet og 60.000 nordmenn har allerede gledet seg over eventyret "Havboka" som Riksteatret nå fremfører på scener over hele landet. Dette er teater for både ham og henne, med den herlige blandingen av en eventyrlig historie, høyt litterært nivå og alt du ikke viste om havet.

I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange - et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent.

Varighet: 1 time 30 minutter (ingen pause).


- Forrykende (...) rå kraft og poetisk eleganse av Jan Sælid - VG, Terningkast 5

- en underholdende kamp, lekent og oppfinnsomt formidlet - Dagbladet, Terningkast 5

- Jan Sælid har oss på kroken - Dagsavisen, Terningkast 5


Om Havboka

Fra sin havn på den lille øya Skrova i Lofoten utforsker Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har et uendelig rikt stoff å øse av, fra sagn, myter og gamle krøniker, til reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Den er også lest av nærmere 60 000 nordmenn, og er oversatt til 25 språk.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?

Forestillingen favner bokas dybde, lekenhet, fakta-orientering, humor og poetiske vidd - VG

Når Riksteatret og Nationaltheatret går sammen om å gjøre Havboka til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi. På Nationaltheatret har han en rekke dramatiseringer bak seg, og på Riksteatret gjorde han nylig stor suksess med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds, Min kamp.

I teaterversjon står Nationaltheatrets skuespiller Jan Sælid på scenen - der han gir skikkelse til både menneske og håkjerring!

På scenen: Jan Sælid. Regissør, Scenograf: Ole Anders Tandberg. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen. Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret.


Opplev mer: 

GRATIS INTRO: MENNESKENE OG HAVET

v/ marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft fra Passion for Ocean.

Sammen med organisasjonen Passion for Ocean tilbyr Riksteatret foredraget "Menneskene og havet" for alle som skal se «Havboka» på kulturhuset.

Introduksjonen er ved marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft og blir holdt i foajeen 30 min før forestillingen starter. Varighet: 15 minutter.

Velkommen skal du være!