Tix.no

Event info

Velkommen til en klassisk konsert med ungdommelig spilleglede og glød.

Ungdomssymfonikerne
Dirigent: Johannes Gustavsson
Solist: Ingeborg Gillebo


Program:
Victoria Borisova-Ollas: Open Ground (2006)
Gustav Mahler: Rückert Lieder (1901-02)

Ørjan Matre: Nytt verk (WP) – bestillingsverk
Claude Debussy: La Mer (1905)

Billettpriser:
Ordinær: 250
Barn og studenter: 150


Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre. Ungdomssymfonikerne spiller med topp internasjonale dirigenter og solister, og gjester jevnlig kjente klassiske festivaler i Europa. Helt siden oppstarten i 1973 har Ungdomssymfonikerne arrangert sommerkurs i Elverum og er en av grunnpilarene i Festspillene i Elverum. Orkesteret er, i tillegg til sitt høye musikalske nivå, også kjent for sitt gode sosiale miljø og sin lærerike atmosfære. Orkesteret gjør 5 produksjoner årlig, fordelt på 8-12 konserter, og spiller for et stort publikum.

Ungdomssymfonikerne ble grunnlagt i 1973 av de engasjerte musikkprofilene Leif Jørgensen (tidl. konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester), Harry Kvebæk (tidl. solotrompetist i Oslo Filharmoniske Orkester), og Karsten Andersen (tidl. sjefsdirigent i Bergen Filharmoniske orkester). Orkesterets målsetning har fra starten av vært å gi unge musikere på vei mot en profesjonell karriere erfaring i å spille i et fullt utbygd symfoniorkester og å fremføre sentralt orkesterrepertoire. Ungdomssymfonikerne skal være den ledende rekrutteringsinstansen for landets profesjonelle orkestre. Kursdeltakerne deltar år etter år og flere av dagens musikere i orkesteret er faktisk andregenerasjons deltakere.

Ungdomssymfonikerne har turnert verden over og spilt sammen med flere av verdens mest anerkjente solister og dirigenter. De senere år har orkesteret gjestet konsertserien SommerKlassisk i Tivoli i København en rekke ganger. Under festivalen Young Euro Classic i Berlin, har Ungdomssymfonikernes konserter to år på rad (2015 og 2016) blitt beskrevet som noen av festivalens høydepunkt av internasjonal presse.

De siste årene har Ungdomssymfonikerne spilt med dirigenter og solister som Juanjo Mena, Vasily Petrenko, Christian Vásquez, Andrew Manze, Eliahu Inbal, Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Solveig Kringlebotn, Håkan Hardenberger, Barbara Hendricks, Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, Elisabeth Nordberg-Schulz og Ole Edvard Antonsen.