Tix.no

Event info

Anita Aardalsbakke kommer fra Vigrestad på Jæren. Har bodd med familien på Madla i Stavanger i mange år.

Dette er den første separatutstillingen. Hun har tidligere deltatt på flere fellesutstillinger i omegn, og bla i en juriert utstilling på Rådhusgalleriet i Oslo.

I løpet av det siste året har hun deltatt på en felles internasjonal digital utstillinge i Milano, og hatt et maleri ved en prestisjetung internasjonal utstilling i Wien. I vår mottok hun en internasjonal pris for hennes kunstnerskap. I august var hun med på Kunstvandring Rogaland, en felles utendørs utstilling i Sandnes og Stavanger. Hun er en av kunstnerene i kunstkatalogen Nordic Art Guide 2021/22 som er en utgitt og kurert av en svensk kunstner.

Kunsten har aldri vært på fulltid. Anita er autorisert regnskapsfører som yrke, og malingen er viktig for avkobling og for å kunne bruke den kreative delen av seg. Gjennom en periode på over 20 år har hun tatt mange kurs i forskjellige teknikker og medier, og tatt til seg læring ved fellesskap med andre kunstnere.

Hun deler atelier med andre på Randaberg, Atelier Lyst, som også er en fast utstillingsplass. Dessuten er kunsten brukt til ideelle formål, noe som er en viktig del av hennes kunstnerskap, som salg av egenprodusert kunstkalendere for å nevne en ting.

Maleriene til Anita har et abstrakt preg. Hun maler med akryl og pensel, som oftest på lerret. Hun liker å jobbe med linjer og få frem bevegelse, men også forskjellige motiver. Fargene er den største inspirasjonskilden, men også sangstrofer/ en setning som treffer /naturopplevelser, eller tema som er ærlig om livet.

Hun sier at det er fargene fra gleden og livet som males på lerretet, og ønsker at det kan berøre og oppmuntre deg som ser på.

Malerier har ingen tid i seg selv og kan studeres så lenge en ønsker. Malerier kan ta deg med på en reise - uten å måtte gå ut av huset. Herav tittelen på utstillingen.

Arrangør: Anita Aardalsbakke, i samarbeid med Sola kulturhus