Tix.no

Event info

Dører: 20:00

Konser: 20:30 

Norsk Americana Forum forsetter å sette fokus på americana musikkens historisk mest betydningsfulle artister og uttrykk. Nå har turen kommet til den artistiske revolusjonen som fant sted på honky tonker og festivaler på 1970-tallet; Outlaw-musikken. 1. oktober akter vi å skape god stemning på stedet som har det perfekte navnet i denne sammenheng, Røverstaden, i Oslo. Med stort band og mange sangere som alle har et sterkt forhold til denne musikken håper vi å bidra til å riste av oss pandemi-bluesen.

Outlaw country-musikken oppstod som en reaksjon på Nashville-etablissementets stramme regler for lyd og uttrykk. Med Waylon Jennings og Willie Nelson som frontfigurer fikk countrymusikken vesentlig større spillerom og koblet seg opp både mot rocken og singer/songwriter-miljøet.

Resultatet ble både mange brede kommersielle gjennombrudd og en utvidet forståelse for countrymusikkens betydning fra rockmusikken side.

Wille Nelson spilte sammen med Leon Russell, Doug Sahm og Grateful Dead og Emmylou Harris ble favoritten både i Nashville, Austin, Oslo og Bergen.

Ikke minst etterlot denne epoken på 70-tallet seg et stort antall evige sanger, skrevet av noen av de beste låtskriverne uansett bakgrunn; Kris Kristofferson, Guy Clark, Townes van Zandt, Billy Joe Shaver, Lee Clayton, David Allan Coe, Rodney Crowell og Mickey Newbury.

Wille Nelson arrangerte gigantiske 4th of July Picnics med store artistspenn på Texas-prærien, rednecks og rockere fant hverandre med felles kjærlighet til gode sangene og kaldt øl. Wille forsetter med dette brobyggerarbeidet den dag i dag med sine «Luck Reunions» ved ranchen sin utenfor Austin.

Outlaw country-bandene til Willie og Waylon bestod ofte av mange musikere og hadde et «ramblin´» sound der løse jakke resulterte i mer levende konserter enn Nashvilles stramme regi.

Derfor stiller Norsk Americana Forums hyllest av outlaw country & rocken med et seks musikeres band under ledelse av gitarist Bjørn Nilsen.