Tix.no

Event info

I februar slapp Tove Bøygard sitt nye soloalbum, med tittelen «Eld». Egentlig skulle albumslippet feires med konsert på Union, men ettersom en pandemi stoppet det hele, blir det feiring i oktober istedenfor! 

Dette er hennes åttende album med eget materiale. Samtlige tidligere album har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Her er noen sitater fra omtaler av hennes forrige plate «Jord» i 2019: Aftenposten kastet terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».   

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt.

Formidlingsevne og nærvær er ord som går igjen i beskrivelser av konsertopplevelser med Tove. Hun har med seg et kremlag av musikere på platen og live, de er med god grunn blitt kalt for «verdens beste band»: Freddy Holm på alt med strenger (som også er produsent på plata), Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer. 

En konsertopplevelse med Tove Bøygard setter sine spor hos tilhørerne. Her er noen tilbakemeldinger fra tidligere konserter: «Energibomben Tove Bøygard med band ble en ny favoritt i Strengen. De imponerte med en energisk konsert med fullt trøkk og fikk fart i publikum.» Varden, Viser Ved Kanalen – 2019. «Det er sjeldent å bli spurt 100 ganger om «hvor har du fått tak i henne? Hun var fantastisk!!»» Arrangør av Cornelis-festivalen 2017 i Bergen. «Musikalsk var Tove Bøygard eit høgdepunkt!» Arrangør av Sundreball 2018. «Tove leverte ei glitrande forestilling til eit publikum som verkeleg sette stor pris på konserten.» Arrangør av Fauskivalen, Hemsedal, 2018. «Med musikerne Eivind Kløverød, Jørun Bøgeberg og Freddy Holm, som alle er trollmenn på henholdsvis trommer, seksstrengs bass og alle mulige strengeinstrumenter har Norge endelig fått en artist i klassen med Lucinda Williams.” Bluesnews på Notodden Bluesfestival 2017.

Dørene åpner 19:00. Konsertstart 20:00. 18-årsgrense + vergeordning.