Tix.no

Forestillingsinfo

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar.

Hva har australsk bomull med porno-avhengighet i Tønsberg å gjøre? Essayfilmen Honningeter nøster i forbindelsene mellom døde gjenstander og levende liv.

Jonathan Lamars dokumentar Made in Skene og Sylvia Le Fanus finstemte drama  Om litt handler begge om båndene mellom foreldre og voksne barn.

Generasjonsforskjeller er også del av materien i Hvorfor er du svart?, regissert av Julie Skaufel og fortalt til kamera av Hamza Kader.

Eksponert foregår i et teaterensemble hvor diskusjonen går heftig om sexisme og nakenhet, mens animasjonsfilmen Isbjørn Obstfelder er en bad-trip på fleinsopp hvor en isbjørn prøver å takle døden og tilværelsens iboende meningsløshet. Intet mindre.  

Filmer i programmet:

  • Honningeter – regi: Sondre Masvie
  • Made in Skene – regi: Jonathan Lomar
  • Hvorfor er du svart? – regi: Julia Skaufel
  • Eksponert – regi: Anna Fredrikke Bjerke
  • Isbjørn Obstfelder – regi: Halvard Harboe
  • Om litt – regi: Sylvia le Fanu

Informasjon om hver film i dette programmet finner du her

Grimstad kortfilmfestival kommer til deg!

Ti kinoer og cinematek landet over skal vise festivalens norske konkurranseprogram. Fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør kan du ta del i ordentlig filmfestival-stemning andre uka i juni!

Å bringe kortfilm til folket og samle filmbransjen – det er vårt viktigste mandat. Men slik situasjonen er nå, er det vanskelig å invitere så mange kortfilmentusiaster til Grimstad som vi skulle ønske. Derfor blir årets fysiske utgave hovedsakelig for norske filmskapere. Til gjengjeld bringer vi programmet vårt ut til publikum på helt nye måter.

Kortfilmfestivalen er glade for å kunngjøre at vi har inngått samarbeid med ti flotte visningssteder over hele landet. De skal vise det beste og nyeste innen norsk kortfilm og musikkvideo til sitt lokale publikum.

– Dette blir en spennende utvidelse av festivalen som vi er glade for å få til. For publikum betyr det flere lokale visningsarenaer hvor de vil kunne samles, se filmer, diskutere og skape felles festivalopplevelser. Det er ekstra viktig å få til i disse tider, sier festivalsjef, Anita Svingen.