Tix.no

Forestillingsinfo

Chansons d’adieu - Romansekonsert

Marianne Folkestad Jahren, sopran

Joachim Knoph, klaver

Frankrike og den franske kulturkrets har gjennom tidene produsert noe av det aller, aller ypperste verden har sett innenfor lyrikk, musikk og kunst. Konsertkonseptet «Chansons d’adieu» består av franske romanser fra impresjonismen - skrevet av bl.a. Fauré, Debussy og Hahn. Sangene er en hyllest til kjærligheten - og til sorgen over å miste den nære. Men også til det universelle håpet som overgår tid og sted. 

Musikerne tar deg med på en reise fylt av flyktige drømmer og eventyr. Tekstene er skrevet av noen av symbolismens store diktere som Verlaine, Prudhomme og Hugo.

Mange opplever vår egen tid som urolig og dramatisk. Gjennom å gjenoppdage impresjonismens idealer med moderne øyne, søker musikerne å finne frem til noe som er felles. Ikke bare som en naiv virkelighetsflukt, men som en dypere og tidløs kilde til sannhet, håp og forløsning.

Marianne Folkestad Jahren jobber for tiden i inn- og utland som operasanger og har tidligere jobbet på kjente scener som Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf og Festival Aix-en-Provence. Joachim Knoph er aktiv som solist og kammermusiker,og har opptrådt som pianist i en rekke europeiske land. Han medvirker på flere cd-innspillinger og er også aktiv som komponist.

Vert for operakafe er Kjartan Thu

Arrangør: Sandnes Operakor og Sandnes kunst- og kulturhus, med støtte fra Sandnes kommune.