Tix.no

Forestillingsinfo

Gjør deg klar for en varm komedie med Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 15 roller!

En Hollywood-film skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med en stor del av lokalbefolkningen har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan reagerer det lille lokalsamfunnet på møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer?

Stones in His Pockets startet som pubteater, og har siden gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden. «Gå og se, og vær forberedt på å le og bli overveldet», skrev pressen etter premieren. 

Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen skal de to drevne skuespillerne Hallvard Holmen og Øystein Martinsen gi oss hele stykkets fargerike persongalleri. Begge er godt kjent fra både TV, film og teater, og har et register som vil komme godt med når de til sammen nå skal gi skikkelse til nærmere 15 ulike roller. Erik Poppe er først og fremst kjent som en av våre ledende filmregissører, og han må vel sies å ha førstehåndskunnskap om hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et intetanende lokalsamfunn til en eneste stor "location". Derfor vil han også vite å ta vare på det skjøre lille alvoret som ligger under humoren.

For til sjuende og sist er Stones in His Pockets kanskje mer aktuell enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper den rett inn i dagens Norge.

 --

Opplev mer: Før forestilling kommer selveste Erik Poppe for å fortelle litt om stykket. Kl 17.15 i foajeen, helt gratis! 

«Fra film til teater» ved regissør Erik Poppe

Erik Poppe er en av landets mest kjente og kritikerroste filmregissører, og nå skal han gjøre teaterregi for aller første gang. Før du ser «Stein i lomma» inviterer vi til introduksjon om hans vei fra filmlerretet til teaterscenen.

Introen blir holdt foajeen 45 minutter før forestillingsstart, og varer 20 minutter. Velkommen!


"Vellykket teaterdebut fra Erik Poppe"
Aftenposten

Feelgoodkomedie (..) Veldig gøy å se på!
NRK

"Briljant (...) Øystein Martinsen og Hallvard Holmen skin i alle rollene"
Klassekampen

Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.

Produsert av Riksteatret.