Tix.no

Forestillingsinfo

En dag full av musikalske oppdagelser, kreativ moro og romutforskning!

Fisketromming, et robotorkester, en vibrerende tannlegestol og lyden av Verdensrommet: Årets Barnas Ultima blir en festdag full av musikalsk moro og lydeventyr for barn.

BUD er Ultimas egen samtidsmusikkfest for barn. Ta turen til Sentralen for en dag fylt med forestillinger, aktiviteter, konserter og workshops og gode historier.

Hvelvet
12.00-16.00
Skapia: Lyden av Verdensrommet
Hvordan høres det ut i verdensrommet? Skapias Lyden av verdensrommet lar barna reise i rommet via en installasjon hvor de kan skape et lydbilde av himmelen gjennom å spille inn egne lyder. Barn bidrar til et stadig voksende lydbilde avspilt fra 20 høyttalere gjemt blant skulpturer av planeter og stjerner. Sammen med tegningene deres vil rommet vokse til å bli et kosmisk kollektivt kunstverk.

Vinterhagen
12.00-16.00
The Electric Dentist’s Chair (Good Vibrations)
Selv hvis de hater tannlegen, vil voksne og barn elske lydvibrasjonene som denne eksperimentelle tannlegestolen byr på. Den er modifisert slik at lydene beveger seg inn og rundt omkring i kroppen, og dermed lar deg oppleve musikk på en helt ny måte.

Marmorsalen
12.00-15.15
Captain Credible: Torsketromming (2021, WP)
Daniel Lacey, også kjent som Captain Credible, fremfører verket Emergent Properties med sine fantastiske elektromekaniske instrumenter og robotorkester. Torsketromming er en komposisjon for perkusjonstrioen Pinquins og 3D sound – et mangeårig samarbeid mellom komponistene John Andrew Wilhite-Hannisdal og Bálint Laczkó. De har, i samarbeid med Pinquins, laget et nytt perkusjonsspråk basert på torskens paringsrop.

P1
13.00-13.45
0-100: Acting and music performance
I 0–100, av Alpaca Ensemble, forteller skuespiller, improvisator og klovn Frode Eggen historier som veves sammen med den musikalske forestillingen til Alpaca Ensemble – med blant annet den unge norske jazzløven, bassist Bjørn Marius Hegge. Alpaca byr på en leken og underholdende blanding av barnerim, Disney-kjenningsmelodier, klassisk jazz og popmusikk.
Alpaca Ensemble: Marianne Lie – cello, Else Bø – piano, Bjørn Marius Hegge – kontrabass, gitar

Gymsalen
12.00-14:40 (tre forestillinger)
Manta – dance performance
En dialog mellom musikk, bilde, lys og bevegelse, som smelter sammen til en frydefull musikalsk oppdagelse. Laget for barn fra 4-24 måneder, er dette en poetisk dans for tre musikere, inspirert av de bemerkelsesverdige undersjøiske bevegelsene til den gigantiske djevelrokken. En installasjon med glasskunst, tre og tekstiler kombineres med musikk basert på både gamle og nye lydbilder.

P3
12.00-15.30 (fire forestillinger)
Remake/Drivhuset
G-kraften
Utforsk vitenskapen rundt musikk, akselerasjon, hastighet og tyngdekraft med G-kraft, presentert av Drivhuset. Velg et lydobjekt fra et stort G-formet bord fullt av baller, pendler og virvlende instrumenter. Lag deretter mørke lyder på lange strenger, eller send av gårde baller gjennom en utrolig konstruksjon av takrenner, rør og kanaler, og se dem treffe trommestikker, klosser og klokker på veien.

Gulhallen
12.00-16.00
Remake: Vannverk exhibition
Ultimas årlige Remake-prosjekt oppmuntrer unge mennesker til å engasjere seg i samtidsmusikk ved å skape noe inspirert av et bestemt verk fra festivalprogrammet. I år har studenter innen kunst, design og arkitektur ved Elvebakken VGS (16-19 år) i Oslo gjennomført et prosjekt basert på Vannverk av Marianne Stranger. Her finner du en utstilling med deres visuelle svar.

Forstanderskapssalen
14.00-15.35
Tumble In the Jungle
Tumble In the Jungle er rettet mot barn fra 2-7 år. På scenen står to dansere og en døv musiker. Vi får innblikk i hverdagen deres gjennom en blanding av absurd humor og poetiske tablåer.

I enkelte av salene kan det være begrenset kapasitet på grunn av gjeldende regler for smittevern

I samarbeid med Skapia og Småkunstfestivalen.

Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Barn under 3 år trenger ikke billett til arrangementet.

---

Grunnet Covid-19 har festivaldagen begrenset kapasitet. Sentralen tar smittevern på det høyeste alvor, og stiller med alle forholdsregler. Ved å kjøpe billett(er) samtykker du til at din kontaktinformasjon lagres i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil ikke deles med unntak av en eventuell smittesporing.

Obs! Dersom du bestiller 2 eller flere billetter, fordrer dette at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon. Vil man sitte med avstand, må man kjøpe billettene separat.

Velkommen!